Μια βόλτα στα σύννεφα


Από τη Φένια Κινικλή

Τα εφόδια όλα έτοιμα. Το θάρρος στη θέση του και οι ανάσες στη σειρά τους. Το βλέμμα στραμμένο άνωθεν και το βήμα γοργό καθώς διαβαίνει τη στράτα. Μουντή μέρα, θολός ο ουρανός, μονόδρομος η πυγμή.

Την ονειρευόμουν χρόνια αυτήν την κορφή… Κοιτώντας τη να διαπερνά τα σύννεφα, λαχταρούσα να πατήσω έστω και για μια στιγμή την άκρη της. Μερικές μονάχα ανάσες από τον ουρανό. Εκεί ονειρευόμουν τα φτάσω. Να ανοίξει φτερά το βλέμμα μου, να δει πέρα από γη και θάλασσα. Να αντικρίσω πάνω από το νεφελόστρωμα απέναντί μου καθάριο και ανενόχλητο τον ήλιο. Να μπορέσω να τον κλείσω μες στις χούφτες μου. Να τρεμοπαίζει η λάμψη του ανάμεσα στα δάχτυλά μου. Να ξεχύνονται οι ηλιαχτίδες μέσα από τα ίδια μου τα χέρια…

Θα μπορώ άραγε από εκεί να μετρήσω τα σύννεφα; Θα φαίνεται η γέννηση της αστραπής και η αρχή της καταιγίδας; Κι έπειτα να διαλύεται η άχλη, διαύγεια να βρίσκει ο ουρανός και μαζί και οι σκέψεις μου.

Τι δέος! Και που το σκέφτομαι, αγαλλιάζω. Κι ας με τρομάζει το μεγαλείο και η απόκοσμη ερημιά της. Να βρεθώ μόνο για λίγο εκεί ψηλά, να αγναντέψει η ψυχή την πλάση.

Ανοίγω το βήμα και επιταχύνω τον ρυθμό. Βιάζομαι να πλησιάσω στο όνειρο, ο στόχος κοντινός και η κορφή σχεδόν μπροστά μου. Σε λίγο θα μπορώ να σταθώ ευθυτενής στην άκρη της, να αγναντέψει η ψυχή μου τη δύναμη της λαμπρότητάς της. Κι εκεί, ένα μόνο βήμα πριν πατήσω στο στέρεο πλάτωμα, μια ανάσα πριν απλωθεί μπροστά μου η απεραντοσύνη της μεγαλοπρέπειάς της, τα σύννεφα παραμερίζουν ξαφνικά και μια ηλιαχτίδα ξετρυπώνει απ’ τα ουράνια. Και μονομιάς ξεχύνεται η γαλήνη της ολόγυρά μου.

Αυτό ονειρευόμουν πάντοτε. Γι’ αυτό πάσχιζα τις μοναχικές μου ώρες. Θάρρος να βρω να διαβώ τον δρόμο προς τα κει, να σκαρφαλώσω τους κρημνούς, να ξεγλιστρήσω από την άβυσσο.


Φένια Κινικλή
Συγγραφέας

Η Φένια Κινικλή γεννήθηκε το 1983, σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία και ακολούθως συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Σχέσεις. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον χώρο του βιβλίου. Τα έργα της «Ελπίς αποδημήσασα» (διήγημα) και «Επίγραμμα Παραμυθητικό» (ποίημα) βραβεύτηκαν από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.) στα πλαίσια του 7ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού. Τον Ιούνιο του 2016 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Απρόσμενη Καταιγίδα».

Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.