Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΒΑΝΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ ΣΤΟ FEMALEVOICE.GRΗ Βάνα Καταραχιά είναι ηθοποιός και  η  υποκριτική για την ίδια προέκυψε τυχαία. Η ενασχόλησή της με τα σκηνικά και τα κοστούμια στάθηκε αφορμή για την έναρξη της  επιχείρησης της με γυναικεία ρούχα,αξεσουάρ,κόσμημα.

Καλωσήρθες στο διαδικτυακό περιοδικό μας femalevoice.gr Βάνα Καταραχιά.Πώς προέκυψε η αγάπη σου για το θέατρο;

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω Μαριέττα Λάμπρου .Η ενασχόληση μου με το θέατρο ξεκίνησε τυχαία.Δεν είχα ποτέ σκεφτεί πως θα μπορούσα να ασχοληθώ με την υποκριτική
.Εργαζόμουν στο ταμείο του Θεάτρου Τεχνών και μια
 μέρα με φώναξαν σε μια πρόβα να τους βοηθήσω με τα λόγια.Μου δώσανε το ρόλο και αυτό ήταν.Έτσι συνεχίζω από τα 2003.

Στο χώρο του θεάτρου με τι ασχολείσαι πέρα  από την υποκριτική και ποιες συνεργασίες σου έχεις ξεχωρίσει στο πέρασμα των χρόνων;

Έχω ασχοληθεί με τα σκηνικά και την ενδυματολογία.
Σημαντική ήταν η συνεργασία μου με τον Ανδρέα Ανδρεόπουλο με τον οποίο παίξαμε μαζί σε 2 έργα.Είναι ένας εξαίρετος δάσκαλος από τον οποίο έμαθα πολλά για την υποκριτική τέχνη και το θέατρο γενικά.Ήμουν τυχερή που συνεργάστηκα με το Θανάση Ζέρβα.Επίσης,σημαντική ήταν η συνεργασία με τις δασκάλες μου Ελισάβετ Ναζλίδου (υποκριτική), Δώρα Παπαδούλη (σκηνογραφία, ενδυματολογία)και Αλεξάνδρα Ντόβα (ορθοφωνία,μουσική).


Πέρα από φιλότεχνη και ασχολούμενη με το χώρο του θεάτρου,ποια είναι η κύρια ασχολία σου;

Διατηρώ μια μικρή επιχείρηση με γυναικεία ρούχα,αξεσουάρ,κόσμημα στον πεζόδρομο της Απόλλωνος.Λέγεται periplanetta.

Τα αντικείμενα που βρίσκονται στο εναλλακτικό μαγαζί σου έχουν έντονο προσωπικό και ιδιαίτερο χρώμα.Από πού τα προμηθεύεσαι και πως τα διαλέγεις;


Τα περισσότερα αξεσουάρ και κοσμήματα όπως επίσης και λίγα ρούχα τα φτιάχνω εγώ.Συνεργάζομαι και με κάποιους προμηθευτές Θες\νίκη και Αθήνα.Νομίζω πως τις περισσότερες φορές διαλέγω με βάση  την ιδιαιτερότητα των ρούχων αλλά και το προσωπικό μου γούστο.


Είναι τυχαία η επιλογή του συγκεκριμένου επαγγέλματος σε συνδυασμό με το θέατρο που αγαπάς;

Η αλήθεια είναι πως άλλο σπούδασα με άλλο ασχολούμαι όμως νομίζω πως το γεγονός ότι στο θέατρο ασχολήθηκα με τα σκηνικά και τα κοστούμια με ώθησε στο να αρχίσω να φτιάχνω και τα δικά μου ρούχα,κοσμήματα και αξεσουάρ.

Η γενιά από 18-28 παρακολουθεί θέατρο;Ποιος είναι κατά την  άποψη σου ο επικρατέστερος για αυτούς τρόπος διασκέδασης;

Θεωρώ πως σ αυτές τι ηλικίες δεν επιλέγουν το θέατρο ως τρόπο διασκέδασης.Μπορεί να τους γοητεύει ο χώρος ,ως μέσο προβολής ,επηρεασμένοι από την τηλεόραση και μέσα,αλλά δεν τον θεωρούν τρόπο διασκέδασης.Προτιμούν τον καφέ και το ποτό.

Μπορεί η τέχνη να αφυπνίσει τους πολίτες και αν ναι οι συμπολίτες μας αφήνονται και προσεγγίζουν τους χώρους τέχνης;  

Θα μπορούσε να γίνει αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει η διάθεση να ασχοληθούν με κάποιο είδος τέχνης.


Μπορεί να αλλάξει κάτι σύντομα στη νοοτροπία του Νεοέλληνα και πόσο η οικονομική κατάσταση που επικρατεί έχει επηρεάσει την προσέγγιση του στους χώρους τέχνης;

Η οικονομική κατάσταση έχει επηρρεάσει τα πάντα.Άρα δεν θα μπορούσε να μην επηρρεάσει και τους χώρους τέχνης.Νομίζω πως λόγω νοοτροπίας έχουμε φτάσει σ αυτή την κατάσταση και είναι δύσκολο να αλλάξει ο τρόπος σκέψης πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ.

Ποια θα ήταν η σμβουλή σου στη νέα γενιά όσον αφορά την προσέγγιση σ όλους τους τομείς της τέχνης, όχι μόνο στο θέατρο.

Η οποιαδήποτε μορφή τέχνης βοηθάει στο να  διευρύνεις τους ορίζοντες σου,να αλλάξεις τρόπο σκέψης,να γνωρίσεις νέα πράγματα και να εξελιχθείς ως άνθρωπος.Οπότε ναι.Να ασχοληθούν με οποιαδήποτε μορφή τέχνης.

Μαριέττα Λάμπρου
Εκδότρια - Διευθύντρια
Share on Google Plus

About femalevoice.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.