8 σιντριβανια στον κοσμο που θα σου παρουν το μυαλο


Τα σιντριβάνια ήταν ανέκαθεν ένα πολύ εντυπωσιακό, διακοσμητικό στοιχείο για τους εξωτερικούς χώρους. Με μακρά ιστορία, από τα αρχαία ρωμαϊκά χρόνια, τα σιντριβάνια έκλεβαν τις εντυπώσεις τόσο με το design τους, όσο και με τις παροχές που προσέφεραν. Αρχικά, ξεκίνησαν ως δεξαμενές νερού στις οποίες αποθηκευόταν τον καθαρό νερό για την εκμετάλλευση του είτε για να πίνουν νερό, είτε για να το χρησιμοποιούν για να καθαρίζονται.


Στην πορεία, οι Ρωμαίοι δεν έμειναν εκεί. Καλή η πρακτικότητα, αλλά ήθελαν και λίγη ομορφιά. Έτσι, σταδιακά άρχισαν να προσθέτουν αρκετά διακοσμητικά στοιχεία, δημιουργώντας έτσι μια παράδοση, που συνεχίζεται έως τις ημέρες μας. Πλέον δεν νοείται συντριβάνι απλό, λιτό και απέριττο, αφού ανήκει και επίσημα στη λίστα με τα πιο φαντεζί, διακοσμητικά εξωτερικού χώρου. Τα μοντέρνα σιντριβάνια φυσικά και δε μένουν μόνο στα όρια των κατοικιών, αλλά εξαπλώνονται και μέσα στις πόλεις, χαρίζοντας σύγχρονο πλέον design σε κάθε μεριά της γης. Καλλιτέχνες αλλά και αρχιτέκτονες βάζουν τα δυνατά τους, δημιουργώντας υψηλή τέχνη με τα σιντριβάνια, που θυμίζουν γλυπτά έτοιμα να ζωντανέψουν!

Ας δούμε τα 8 πιο εντυπωσιακά, μοντέρνα σιντριβάνια στον κόσμο:


klik.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.