Μια ωραία συνταγή για όλους εμάς που αγαπάμε τις πίτες, ακόμα και στην απλή τους, νηστίσιμη μορφή!
Υλικά συνταγής
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
400γρ. σπανάκι
300γρ. σέσκουλα
300γρ. ζοχοί
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. μαργαρίνη
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Κάνουμε τη γέμιση: σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία για την πίτα.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί.
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
- Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
- Αλείφουμε κάθε φύλλο που βάζουμε με μαργαρίνη.
- Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε ,δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε''.
- Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
- Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
- Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Αλείφουμε με μαργαρίνη καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
- Αλείφουμε με μαργαρίνη από πάνω και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

cooklos.gr