Το σπιτι που παντα βρεχει…


Θέλοντας να τονίσει την εξάρτηση του ανθρώπου από το περιβάλλον γύρω του, ο Αμερικανός καλλιτέχνης Matthew Mazzota δημιούργησε το «συννεφόσπιτο». Μια καλύβα κήπου με ένα σύννεφο από ρητίνη στην κορυφή όπου το νερό της βροχής συγκεντρώνεται και στη συνέχεια πέφτει σε σταγόνες στην οροφή, κάθε φορά που κάποιος θα μπει μέσα.
Η κατασκευή είναι τοποθετημένη στο Springfield της Μινεσότα, μέσα στη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν ανάμεσα στα παρτέρια με τα λαχανικά και να καθίσουν στις κουνιστές καρέκλες που βρίσκονται στο εσωτερικό της καλύβας. Αυτό θα ενεργοποιήσει μια αντλία που ανεβάζει το συγκεντρωμένο από τη βροχή νερό και πάλι πίσω στο σύννεφο, από την υπόγεια δεξαμενή που έχει αποθηκευτεί. Το νερό στη συνέχεια πέφτει σαν βροχή επάνω στη μεταλλική στέγη, με τις σταγόνες να προσφέρουν ένα χαλαρωτικό και νοσταλγικό άκουσμα.Φυσικά και στις περιπτώσεις ξηρασίας, το αποθηκευμένο νερό παραμένει στη δεξαμενή, το έργο, άλλωστε, σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει και όχι να σπαταλήσει φυσικούς πόρους. Καμία σπατάλη επίσης δεν έχει γίνει κατά την κατασκευή της καλύβας. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, προήλθαν από εγκαταλειμμένο αχυρώνα της περιοχής και μόνο η εργασία του Mazzota ήταν που έπρεπε να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα συστατικά.

klik.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.