ΈΤΣΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ: ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΠΟΤΕ.


Της Έλενας Σαλιγκάρα.

Γράφω, σβήνω. Ξαναγράφω και πάλι σβήνω. Κανένας στίχος δε με ικανοποιεί. Δεν μπορώ να βρω τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψω όσα σε χαρακτηρίζουν. Όλα μού φαίνονται χιλιοειπωμένα. Συνηθισμένα και τετριμμένα.
Θέλω να γράψω ένα τραγούδι που να είναι δικό σου. Να το ξέρουν όλοι ως το τραγούδι της Ναταλίας. Να μην ειπωθεί ποτέ για καμιά Ελένη, Μαρία ή Κατερίνα. Να μην υπάρξει καμιά άλλη που να ταυτιστεί με τους στίχους του.
Θα προσθέσω τα λάθη μου παρά τα σωστά μου. Άλλωστε τα λάθη είναι περισσότερα. Πιο πολλά ακόμη όμως είναι τα δάκρυα που ακολούθησαν. Τα δικά σου και αργότερα τα δικά μου.
Σβήνω. Δεν είναι για μένα αυτό το τραγούδι, είναι δικό σου. Δε θέλω να γίνει καθρέφτισμα της συμπεριφοράς μου. Πώς τόλμησα να υπάρξω ξανά δίπλα σου έστω και σαν σκόρπιες λέξεις;
Όπου σε άγγιξα μάτωσες. Θα ψάξω να βρω τα άλλα σημεία, εκείνα που έμειναν αλώβητα. Γι’ αυτά θα μιλά το τραγούδι μου. Για την καθαρή σου ψυχή και το όμορφο χαμόγελο. Για τις φορές που έδινες χωρίς να ζητήσεις τίποτα. Τις στιγμές που σε πλήγωσα δε θέλω να τις συμπεριλάβω. Θα το γράψω σαν να μην υπήρξα ποτέ στη ζωή σου. Έτσι θα ήθελα: να μη με γνώριζες ποτέ.
Κοντεύω να τελειώσω με τους στίχους. Δε χορταίνω να το διαβάζω. Σκέφτομαι πως όταν το ακούσεις θα αναρωτηθείς. Ίσως με γυρέψεις για να διαμαρτυρηθείς. Τότε θα σου πω πως εγώ έτσι σε φαντάζομαι: απαλλαγμένη από τα άσχημα. Ίσως εκνευριστείς και με βρίσεις. Ίσως μου θυμίσεις ξανά όλα τα λάθη μου. Θα σε ακούω στωικά και θα υπομείνω κάθε σου ξέσπασμα. Κι όταν θα βροντήξεις πίσω σου τη πόρτα, τότε μόνο θα σηκωθώ και θα τσιρίξω «συγγνώμη!»

Πηγή anapnoes.gr
Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.