ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑΗ Μαρία είναι ένα μοναχοπαίδι που δεν του χαλούν ποτέ χατίρια...
Αυτή απαιτεί, διεκδικεί και θέλει πάντα «εδώ και τώρα» να γίνει το δικό της! Τσιρίζει, κλαίει, χτυπιέται στα πατώματα του σπιτιού, του σούπερ μάρκετ, αρκεί να γίνει αυτό που θέλει ΤΩΡΑ!
Τι θα αλλάξει στη συμπεριφορά των γονιών της και πως θα την επηρεάσει; Τι λύση βρίσκουν για να προσπαθήσουν να την αλλάξουν;
Κανένα μαγικό ραβδί δε δίνει λύσεις, ούτε νεράιδες και ξωτικά…
Προσπάθεια, υπομονή, επιμονή σε μια συγκεκριμένη τακτική  και συμπεριφορά, χωρίς να κάνουν πίσω στα «τσαλιμάκια» της Μαρίας.
Οι ακραίες συμπεριφορές παιδιών και γονιών, λύσεις και λύτρωση δε βρίσκουν και  οδηγούν σε αδιέξοδο.
Το βιβλίο του Βασίλη Κουτσιαρή «Το Θέλω Τώρα», σε εικόνες της Πωλίνας Παπανικολάου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, απευθύνεται σε παιδιά που απαιτούν, με όχι και τόσο κομψό τρόπο.
Τόσο το κείμενο, όσο και η εικόνα, παραστατικότατη, αστεία και ζωηρή,   βοηθάει ένα τέτοιο αναγνώστη να καταλάβει πως μπορεί να νιώθει και αυτός που δέχεται τα κλάματα και τις απειλές της διεκδίκησης…
Πως είναι να στερείσαι κάτι και ποια μπορεί να είναι η όποια εναλλακτική επιβράβευση των «τριών γλυκισμάτων» που συνήθως κάποιο παιδί εισπράττει, όταν έχει «καλή» συμπεριφορά!
Στο τέλος του βιβλίου η ψυχολόγος πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Δρόσου, μιλά για τις ακραίες συμπεριφορές των παιδιών που απαιτούν «ΤΩΡΑ» αλλά και τις παράλογες συμπεριφορές και αντιδράσεις των γονιών. Δίνει συμβουλές και λύσεις με απλά παραδείγματα της καθημερινότητας.

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια

www.aylogyros news.gr

Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.