"Παραμύθια μύθια αλήθεια", της Ευδοκίας Ποιμενίδου – ΧατζηδημητρίουΤο Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, τις εκδόσεις «Περίπλους» και το Βιβλιοπωλείο «Πρίσμα», παρουσιάζει το νέο βιβλίο : «Παραμύθια μύθια αλήθεια», της Ευδοκίας Ποιμενίδου – Χατζηδημητρίου, στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ, την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017, στις 7:30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο. 

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δάσκαλος και συγγραφέας Βασίλης Καραβίδας, για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας και αντιπρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, Ελένη Χριστούλα – Πατελοδήμου, ενώ παραδοσιακά παραμύθια θα αφηγηθούν, σε τοπική διάλεκτο, η Αναστασία Κιούση – Μπίλλη και η Αναστασία Τσιλιάκου. Την εικονογράφηση στο 3ο βιβλίο της Ευδοκίας Ποιμενίδου – Χατζηδημητρίου, έχει κάνει η Τέτη Σώλου και αρκετές από τις εικόνες του βιβλίου θα παρουσιαστούν στη γιγαντοοθόνη.

Το βιβλίο : «Παραμύθια μύθια αλήθεια», πρόκειται για  μια συλλογή από 45 λαϊκά παραμύθια και 16 μικρές ιστορίες, που έλεγαν οι άνθρωποι παλιά, στα νυχτέρια. 20 παραμυθάδες απ' όλη την Ελλάδα, από Κρήτη μέχρι Θράκη, αφηγούνται τα παραμύθια και τις ιστορίες που άκουγαν απ' τους παππούδες τους, που κι εκείνοι είχαν ακούσει απ' τους δικούς τους παππούδες και οι πρώτες αφηγήσεις χάνονται στα βάθη του παρελθόντος. Τέλος, περιλαμβάνεται κι ένα γνωστό παραμύθι, διασκευασμένο σε θρακιώτικη ντοπιολαλιά. Το βιβλίο προλογίζει ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βασίλης Αναγνωστόπουλος.


Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.