ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ
Πολλές είναι οι μαμάδες που υποστηρίζουν πως μετά τον έκτο μηνά δεν υπάρχει λόγος αποκλειστικού θηλασμού, όμως υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο μητρικός θηλασμός συνεχίζει να είναι ανεκτίμητος και αναντικατάστατος για ένα μωρό και... άνω των έξι μηνών.
1. Ο θηλασμός μετά τους έξι μήνες της ζωής του μωρού προστατεύει μητέρα και παιδί από χρόνια σωματικά και ψυχικά νοσήματα.

2. Τα παιδιά που θηλάζουν μετά το χρόνο έχουν άριστη κοινωνική προσαρμογή.
 Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία, δεν υπάρχει άνω όριο στη διάρκεια του θηλασμού και καμία ένδειξη ότι προκαλείται ψυχολογική βλάβη ή βλάβη στην ανάπτυξη του παιδιού από το θηλασμό τον τρίτο χρόνο ή αργότερα.

3. Τα παιδιά που θηλάζουν αρρωσταίνουν λιγότερο και για πιο σύντομα διαστήματα. Τα παιδιά που αποθηλάζουν πριν τα δυο χρόνια έχουν περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν. Οπότε ο θηλασμός μετά τους έξι μήνες προστατεύει άμεσα από τις λοιμώξεις της προσχολικής ηλικίας.

4. Ο θηλασμός μετά τους έξι μήνες προσφέρει άμεση συναισθηματική κάλυψη στο μικρό παιδί που ανοίγεται στον άγνωστο κόσμο.

5. Ο θηλασμός μετά τους έξι μήνες κάνει πιο εύκολη την έναρξη στερεών τροφών και την εγκατάσταση πλούσιου διαιτολογίου.

6. Ο θηλασμός μετά τους έξι μήνες δίνει περαιτέρω ώθηση στην ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού.

7. Ο μακροχρόνιος θηλασμός δημιουργεί παιδιά πιο ασφαλή και ανεξάρτητα σε βάθος χρόνου. Είναι τα παιδιά που θα κάνουν μόνα τους το βήμα για τον αποθηλασμό (ίσως με μικρή ενθάρρυνση από τη μητέρα), και για αυτό θα αισθάνονται σιγουριά για την επιτυχία τους.

Πηγή imommy.gr
Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.