Οι καλυτερες ασκησεις για την καρδια


Η καλή υγεία της καρδιάς προστάζει συχνή σωματική άσκηση. Δεν χρειάζεται να περιορίζεστε σε ένα είδος άθλησης, καθώς υπάρχουν πολλά είδη ασκήσεων που βοηθούν την καρδιά.

Η κολύμβηση αποτελεί μια πολύ καλή άσκηση. Μπορείτε να επιλέξετε όποιο στυλ θέλετε (πρόσθιο, ύπτιο, κλπ) και να αυξάνετε σταδιακά το χρόνο που περνάτε μέσα στο νερό. Η συγκεκριμένη άσκηση κάνει καλό τόσο στην καρδιά όσο και στους πνεύμονες.

Εάν προτιμάτε το χώρο του γυμναστηρίου για να αθλείστε μην προσπεράσετε την αίθουσα με τα βάρη. Η γυμναστική με βάρη είναι πολύ σημαντική για ανθρώπους με προβλήματα καρδιάς. Κάνει καλό στα κόκαλα, βοηθάει στην καύση λίπους και δυναμώνει τους μύες. Επίσης πολύ καλές είναι οι ασκήσεις που χρησιμοποιούν το βάρος του ίδιου του σώματος, όπως push-ups.

Ίσως η πιο δημοφιλής άσκηση για την καλή υγεία της καρδιάς είναι η αερόβια. Σε αυτήν περιλαμβάνεται και το τρέξιμο και η ποδηλασία. Το τρέξιμο ή το χαλαρό τζόκινγκ σε σταθερό ρυθμό βοηθούν πολύ την καλή καρδιαγγειακή λειτουργία αλλά η αύξηση της ταχύτητας ανά διαστήματα θα οδηγήσει σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Η ποδηλασία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακής νόσου μέχρι και 50%. Με το ποδήλατο γυμνάζονται μεγάλες μυϊκές ομάδες στα πόδια και αυξάνεται ο ρυθμός της καρδιάς με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η καρδιαγγειακή λειτουργία και να καίγονται περισσότερες θερμίδες.

Τέλος, από τις ασκήσεις που βοηθούν την υγεία της καρδιάς δεν θα μπορούσε να λείπει η γιόγκα, αν και εκ πρώτης όψεως δεν θυμίζει άσκηση που προάγει την υγεία της καρδιάς. Η γιόγκα όμως ενισχύει τη δύναμη και τους μύες. Επίσης κάποια είδη γιόγκα, όπως η Ashtanga γιόγκα και η Bikram γιόγκα, ανεβάζουν τους καρδιακούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια του μαθήματος με αποτέλεσμα να αποτελούν καλή άσκηση για την καρδιά.

Ανεξάρτητα από ποιο είδος γυμναστικής επιλέξετε να ακολουθήσετε να θυμάστε ότι 30 λεπτά άσκησης ημερησίως είναι ένα πολύ καλό σημείο για να ξεκινήσετε.

kalikardia.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.