ΜΑΝΑ- ΜΑΝΟΥΛΑ - ΜΑΜΑ !


ΜΑΝΑ- ΜΑΝΟΥΛΑ – ΜΑΜΑ!
Μια γυναίκα άπειρες ιδιότητες..
Είναι στοργική μα και σκληρή, είναι δυναμική μα λυγίζει, γιατί πάνω απ όλα είναι άνθρωπος! Είναι εκείνη, που το βάρος της ευθύνης, θα τη συντροφεύει για όσο ζει!
Μάνα! Μια τόση δα λεξούλα, που ζυγίζει τόνους! Λέξη, που ανατριχιάζεις στο άκουσμά της. Συνυφασμένη, με οτιδήποτε θέλουμε να δώσουμε βαρύτητα, να επισημάνουμε τη καρποφορία, να χαρακτηρίσουμε τη ζωή! Μια αιώνια καταδίκη μα και ευλογία… Όλα τα συναισθήματα κατοικούν μέσα της, σε απόλυτη αρμονία. Μια καρδιά τόσο μεγάλη, που χωράει μέσα της, όλη την αγάπη του κόσμου.
Απαγορεύει στον εαυτό της να αρρωστήσει, κάνει στην άκρη τις ανάγκες της, παίρνει δύναμη απ τη δύναμή της. Είναι εκεί να φροντίζει και να στηρίζει σε όλα τα επίπεδα. Για όλη της τη ζωή. Δε ξεκουράζεται ποτέ, δε σταματά ποτέ. Υπάρχει διακριτικά και παρατηρεί από απόσταση, είναι σε εγρήγορση για να προλάβει δύσκολες καταστάσεις. Είναι εκεί για να κρατήσει το χέρι του παιδιού της όποτε νιώσει ανασφάλεια. Είναι εκεί για να το βοηθήσει στα πρώτα του βήματα. Είναι μάνα, σύντροφος, καριερίστα, κολλητή, είναι εκείνη που έχεις ανάγκη ακόμα και όταν γίνεις η ίδια μάνα.
Προστατευτική σα λύκαινα, με τόση δύναμη ψυχής, παρά το μικρόσωμο σωματότυπο, νεαρή, μα τόσο έτοιμη να αναλάβει μια τόσο μεγάλη ευθύνη! Ισόβια, γεμάτη άγχος. Μια δοκιμασία που τελειώνει με τον πιο σκληρό απολογισμό. Η ευλογία του να δημιουργήσει, του να πάρει μια πρώτη ύλη και να τη πλάσει με τρόπο που η μόνη υπεύθυνη θα είναι εκείνη. Κι αφού περάσουν τα πρώτα τριάντα χρόνια, αφού οι άσπρες τρίχες είναι πια εμφανείς στο κεφάλι της, από το άγχος και τη κούραση, έρχεται αντιμέτωπη με το δημιούργημά της, τον πιο σκληρό κριτή της. Τελικά πέτυχε ή απέτυχε;
Το σώμα της, φτιάνει ζωή. Μοιράζεται το αίμα της. Εύφορη, σα το χώμα μιας απάτητης, φρεσκοβρεγμένης γης.
«Και ενώ οι μήνες περνούσαν, βάραινε σαν ένα δέντρο που είναι φορτωμένο τους καρπούς του».
 Εκείνη που τρομάζει και αντιδρά γενναία,
Εκείνη που κλαίει με δάκρυα χαράς,
Εκείνη που δίνει τη ζωή της χωρίς δεύτερη σκέψη…
Είναι εκείνη που σέβονται όλοι…
Χρόνια πολλά Μάνα!
Πηγή anapnoes.gr
Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.