ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ - ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟΛΙΘΟΥΣ (ΦΩΤΟ)


Λόγω κυρίως του χαμηλού κόστους τους αλλά και της μορφής τους, αφού πρόκειται για έτοιμα τσιμεντένια κομμάτια με εσοχές που μπορούν να τοποθετηθούν μεμονωμένα ή να χτιστούν σε συνθέσεις όποιου σχήματος και μεγέθους θελήσετε, οι τσιμεντόλιθοι είναι από τα καταλληλότερα υλικά για να δημιουργήσετε πολύ ιδιαίτερες γλάστρες, ζαρντινιέρες ή για να οριοθετήσετε παρτέρια στον κήπο. 


Τσιμεντόλιθους - κυβόλιθους σε διάφορες μορφές και μεγέθη, θα βρείτε σε όλες τις μάντρες/καταστήματα με οικοδομικά υλικά και ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο σας μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε είτε μεμονωμένα είτε σε συνθέσεις, για να φυτέψετε απευθείας στην εσοχή που διαθέτουν αν τους τοποθετήσετε πάνω στο χώμα, να τους χρησιμοποιήσετε ως κασπώ για γλαστράκια, να δημιουργήσετε σε ένα στενό σημείο του κήπου μια κατά ύψος σύνθεση από τέτοιους τσιμεντένιους κύβους που κάποιοι θα είναι κανονικές γλάστρες και κάποιοι άλλοι κασπώ και φυσικά να τους χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε - οριοθετήσετε παρτέρια φύτευσης σε οποιοδήποτε σημείο.


Η εξωτερική τους εμφάνιση, αν δεν θέλετε να τους αφήσετε στην φυσική μορφή τους, μπορεί εύκολα να αλλάξει βάφοντας ολόκληρη την επιφάνειά τους τους σε όποια απόχρωση θέλετε, χρησιμοποιώντας ανά σημεία stencils ή όποια άλλη τεχνοτροπία-τεχνική ή και καλύπτοντας τους με μερικές πέτρες, βότσαλα ή σπασμένα πλακάκια δίνοντας την μορφή ψηφιδωτού και όπου χρειαστεί να τους κολλήσετε μεταξύ τους ή πάνω σε οποιαδήποτε τσιμεντένια επιφάνεια θα το κάνετε είτε με απλό τσιμεντοπολτό χτισίματος (τσιμέντο, άμμο, νερό) είτε με κόλλα για πλακάκια, ανάλογα με το μέγεθος και την μορφή της κατασκευής.  


Παρακάτω υπάρχουν μερικές ιδέες από κατασκευές με τσιμεντόλιθους, κάποιες πιο απλές και εύκολες και κάποιες πιο περίπλοκες και ιδιαίτερες...για τους απαιτητικούς! Απολαύστε τις!soulouposeto.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.