ΜΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ – ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑ ΣΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ MALMO


Στη σουηδική πόλη Malmö, ο incognito συλλέκτης τέχνης Anonymouse έχει προσθέσει ένα μικροσκοπικό – σε μέγεθος – σκηνικό στη γωνία των δρόμων Bergsgatan και Αlmbacksgatan. Χτισμένο στο πλάι ενός συνηθισμένου κτιρίου, το μικροσκοπικό σκηνικό είναι μια μικρογραφία καταστήματος ξηρών καρπών που ονομάζεται «noix de vie» και ενός ιταλικού bistrot που ονομάζεται «il topolino». Από τη μινιατούρα δεν λείπει τίποτα. Συμπεριλαμβάνει παράθυρα βιτρίνας, τραπέζια καφέ, μενού και τρόφιμα.

Η εγκατάσταση του Anonymouse έχει χτιστεί με το χέρι από μια ποικιλία αντικείμενων που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης – συμπεριλαμβανομένων καπακιών, συρμάτων και ιταλικών γραμματοσήμων. Οι μικροσκοπικές λεπτομέρειες είναι περίεργες αλλά και όμορφες: ένα μενού στην πρόσοψη του εστιατορίου δείχνει μια ποικιλία τυριών, από το παράθυρο του καταστήματος εμφανίζονται επισκέπτες τρωκτικών, ενώ μέσα στο κατάστημα ξηρών καρπών, μια σειρά από σημαίες αναδεικνύει τα διεθνή αντικείμενα. Η μινιατούρα προσκαλεί τους πεζούς και τους περαστικούς να σταματήσουν και να θαυμάσουν το περίεργο mini-καφέ κρυμμένο σε μια συνηθισμένη γωνία του δρόμου.didee.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.