Υλικά Συνταγής
750 γρ. φράουλες φρέσκιες και ώριμες
2 φλ. κρέμα γάλακτος 35%
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
8 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 συσκευασία (115 γρ.) Mini μπισκότα γεμιστά
Για τη σάλτσα φράουλας
250 γρ. φράουλες φρέσκιες
2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. corn flour
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή μέχρι να κάνει απαλές κορυφές. Αλέθουμε τις φράουλες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κρέμα το γιαούρτι και την άχνη, αφού την έχουμε διαλύσει στις αλεσμένες φράουλες.
Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα, το βάζουμε σε παγωτομηχανή να χτυπηθεί καλά να παγώσει και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα Mini μπισκότα. Εναλλακτικά, αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το χτυπάμε με μίξερ χειρός, το παγώνουμε 30 και επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές τη διαδικασία.
Για τη σάλτσα φράουλας
Αλέθουμε όλα μαζί τα υλικά και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Αφήνουμε να δέσουν για λίγο. Από την ώρα που αρχίζει να βράζει, το αφήνουμε 1' ακριβώς και το βγάζουμε να κρυώσει.
argiro.gr