ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ "ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ-ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ" ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ


Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής - Χαρακτικής» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Με μεγάλη συμμετοχή φιλότεχνων και επισκεπτών εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 1 Ιουνίου στην αίθουσα Ειρήνης Γ. Κατσίγρα η έκθεση με τίτλο «Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής - Χαρακτικής». Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Τη βραδιά των εγκαινίων άνοιξε η Αντιπρόεδρος κ. Άννυ Ψάρρα – Περίφανου, η οποία αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «η έκθεση αυτή επιβεβαιώνει τη σταθερή παρουσία του μουσείου Κατσίγρα στο επιτυχημένο πολιτιστικό του έργο, στο πλαίσιο της δικτύωσης και συνεργασίας με σημαντικές πινακοθήκες και μουσεία της χώρας». Επίσης, μίλησε για τη σπουδαιότητα της παρουσίασης της έκθεσης στη Λάρισα, η φιλοξενία της οποίας αποτελεί τιμή για την πόλη και την Πινακοθήκη της.


Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Χρήστος Μοσχανδρέου, ιδρυτής και πρόεδρος της Πινακοθήκης Μεσολογγίου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της «ένωσης» των μουσείων, η οποία υλοποιείται μέσα από τη φιλοξενία εκθέσεων, όπως της συγκεκριμένης. «Η Λάρισα δεν επιλέχτηκε τυχαία. Αποτελεί κορυφαίο «σταθμό» παρουσίασης της έκθεσης», είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε ακόμη, όντας ο ίδιος συλλέκτης, στον Γεώργιο Ι. Κατσίγρα, η Συλλογή του οποίου αποτελεί βασικό πυρήνα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, εκφράζοντας την προσδοκία έργα της Συλλογής Κατσίγρα να φιλοξενηθούν στο μέλλον στο Μεσολόγγι.


Έπειτα, χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, ο οποίος μίλησε για το πολιτιστικό έργο που παράγει η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και τη σπουδαιότητα της φιλοξενίας έκθεσης προερχόμενης από την Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η επιμελήτρια της έκθεσης κ. Αντιγόνη Καψάλη, η οποία μίλησε για την έκθεση στην οποία συμμετέχουν περίπου εκατό σημαντικά ονόματα σύγχρονων Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών. «Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν δείχνουν να εμπνέονται από τη φύση, το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι φορτισμένα από έντονο συναίσθημα, κουβαλούν μια ιστορία και αφηγούνται βιώματα μέσα από μια σειρά «κρυφών συμβολισμών», ανάφερε χαρακτηριστικά.


Έπειτα, ξενάγηση στην έκθεση πραγματοποιήθηκε από την επιμελήτρια και το επιστημονικό προσωπικό του μουσείου.


Ακολούθησε δεξίωση των επισκεπτών, η οποία πλαισιώθηκε με μουσική και μελωδίες.
Η έκθεση «Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής - Χαρακτικής» θα διαρκέσει έως τις 25 Σεπτεμβρίου.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.