ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΜΕ ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ ΟΡΟΦΗ ΠΟΥ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΒΟΥΝΑ!


Η βρετανική, αρχιτεκτονική εταιρεία Steyn Studio ολοκλήρωσε πρόσφατα το Bosjes Chapel, ένα παρεκκλήσι εντός του αμπελώνα Bosjes Farm, στο Western Cape της Νότιας Αφρικής. Μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου, το Steyn Studio εργάστηκε μαζί με την τοπική αρχιτεκτονική εταιρεία TV3 Architects και δημιούργησαν αυτό το παρεκκλήσι με μια ιδιόμορφη οροφή.

Η κατάλευκη οροφή από σκυρόδεμα έχει τμήματα που αυξάνονται και μειώνονται, ενώ ενισχύεται από γυάλινους τοίχους. Το γυαλί επιπλέον, αντανακλά τη λίμνη δίπλα από το παρεκκλήσι και μέσα από αυτό ο επισκέπτης μπορεί να διακρίνει τα βουνά στο φόντο.

Στο εσωτερικό, ο φωτισμός αναδεικνύει τις καμπύλες και τις σκιές της οροφής και τα γυαλισμένα δάπεδα από μωσαϊκό αντανακλούν το φως. Εμπνευσμένο από την απλότητα των Σταθμών Αποστολής της Μοραβίας, το παρεκκλήσι μπορεί να μην διαθέτει κωδωνοστάσιο, όμως η θέα του στην κοιλάδα και τα βουνά είναι εκπληκτική.


didee.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.