Σημαντικές συμβουλές για τα μωρά και τη ζέστη
Νεογέννητα και βρέφη των πρώτων μηνών είναι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ευαίσθητα από μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες στη ζέστη. Αντισταθείτε στην “φυσική” για τα ελληνικά δεδομένα τάση να τα καλύπτετε με εξτρά στρώσεις ρούχων, μακρυμάνικα και κουβέρτες σκεπάσματα. Δεν έχουν ακόμα την ικανότητα να ιδρώνουν αποτελεσματικά και ως αποτέλεσμα μπορεί να ανεβάσουν πυρετό λόγω ζέστης, να μην τρώνε ή να γίνουν νωθρά.
Σε καύσωνα, βρέφη που θηλάζουν αποκλειστικά να θηλάζουν πιο συχνά, συνήθως από μόνα τους το κάνουν. Όταν είναι απαραίτητο χρησιμοποιείτε κλιματιστικά. Αποφεύγουμε τελείως τον ήλιο στη μέση της ημέρας. Μεγάλη προσοχή στην θερμοπληξία μέσα στο αυτοκίνητο, και εκεί κλιματιστικό. Μην τα βράζετε και τα αφυδατώνετε “επειδή είναι μωρά και θα κρυώσουν”. Δεν κρυώνει κανένας άνθρωπος από καλοκαιρινό αεράκι και ανοιχτό παράθυρο, ούτε από λογική χρήση κλιματιστικού.
Μεγαλύτερα παιδιά, πολλά υγρά, νερό, θηλασμό, μικρά συχνά γεύματα, πολλά φρούτα, αντιηλιακά, καπέλα.

Πηγή childit.gr
Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.