ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΡΤΥΡΑΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ...

Ορισμένα παιδιά έχουν την κακή συνήθεια να διαμαρτύρονται στους γονείς τους όταν ένα άλλο παιδάκι τα ενοχλεί. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να τρομοκρατήσει το άλλο παιδί και να αναγκάσει τους γονείς του να παρέμβουν:


  • Κατά πρώτον, το παιδί θα πρέπει να διδαχθεί να λύνει τις διαφορές του με τα άλλα παιδάκια μόνο του. Φυσικά δεν αναφερόμαστε με βίαιες μεθόδους, οπότε εδώ θα χρειαστεί να φέρετε συγκεκριμένα παραδείγματα κάθε φορά για έναν ενδεδειγμένο τρόπο διαχείρισης της εκάστοτε κατάστασης. 
  • Ενημερώστε το παιδί ότι με αυτή τη συμπεριφορά το μόνο που θα καταφέρει είναι να γίνει αντιπαθητικό και να δείχνει αβοήθητο απέναντι στους συνομηλίκους του. Αυτό, σε δεύτερο επίπεδο, σημαίνει πως όταν δε βρίσκεστε εκεί γύρω για να τα μαρτυρήσει, θα το πειράζουν επί τούτου, λειτουργώντας αντιδραστικά.

  • Βοηθήστε το να κατανοήσει ότι δε γίνεται περισσότερο αρεστό σε εσάς μαρτυρώντας άλλα παιδάκια, γιατί εσείς ξέρετε τι παιδί έχετε από την καθημερινότητά σας μαζί του. Άρα λοιπόν ένας από τους λόγους που σπεύδει να σας μιλήσει για τις διαφορές του με άλλα παιδιά εξαλείφεται από το μυαλουδάκι του.
  • Επειδή δεν είναι όλες οι ανάλογες συμπεριφορές μεμπτές, εξαιρέστε από τις μη αποδεκτές όσες έχουν να κάνουν με την ασφάλεια ενός άλλου παιδιού. Αν, λόγου χάρη, έρθει κοντά σας τρέχοντας για να σας ενημερώσει ότι ένα άλλο παιδάκι κάνει κάτι παράτολμο και κινδυνεύει να χτυπήσει, είναι μια συμπεριφορά που πρέπει να επαινέσετε και όχι να επικρίνετε.
  • Τέλος, αν αυτό που σας λέει το παιδί δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό που όντως χρήζει παρέμβασης, μην μπείτε στον πειρασμό να δώσετε τη λύση. Παροτρύνετέ το να το λύσει μόνο του, τονίζοντας πόσο πιστεύετε σε εκείνο ότι θα τα καταφέρει όπως πρέπει.

Πηγή: mother.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.