"Αλεξίπτωτο πλαγιάς" ή "Παραπέντε"...Το εναέριο καλοκαιρινό άθλημα!


"Από τα αρχαία χρόνια ο άνθρωπος ήθελε να πετάξει σαν πουλί και να δει τον κόσμο από ψηλά. Όλοι μας έχουμε ακούσει ιστορίες όπως του Ίκαρου με τα φτερωτά σανδάλια του Ερμή."

Τώρα αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα με το αλεξίπτωτο πλαγιάς ή παραπέντε. Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι η πιο απλή, άμεση και εύχρηστη πτητική συσκευή. Πρωτοεμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 80 και το χρησιμοποιούσαν κυρίως ορειβάτες. Από τότε μέχρι σήμερα έχει εξελιχθεί πάρα πολύ και κερδίζει συνέχεια όλο και περισσότερους θαυμαστές, καταφέρνοντας το αλεξίπτωτο πλαγιάς να είναι η πιο δημοφιλής πτητική συσκευή.


Ο εξοπλισμός του παραπέντε περιλαμβάνει το κύριο αλεξίπτωτο (που πετάς), το εφεδρικό αλεξίπτωτο, το κάθισμα, τα όργανα και φυσικά το κράνος. Ένα βασικό πλεονέκτημα είναι ο λίγος χώρος που καταλαμβάνει ο εξοπλισμός του παραπέντε και το κάνει εύκολο στη μεταφορά.

Το σύγχρονο αλεξίπτωτο πλαγιάς συνδυάζει την ασφάλεια με τις υψηλές επιδόσεις. Όπως όλες οι πτητικές μηχανές, έτσι και το αλεξίπτωτο πλαγιάς έχει κανονισμούς και νόμους που πρέπει να τηρούνται και είναι διεθνώς αναγνωρισμένο. Όποιος θελήσει να ασχοληθεί με αυτό το άθλημα -χόμπι πρέπει να ξέρει ότι η ζωή του θα αλλάξει πολύ και θα γνωρίσει ένα νέο κόσμο με καινούργιες εικόνες κάνοντας νέους φίλους!!!


Τρέχεις… Ανοίγεις τα χέρια και αφήνεσαι στο απόλυτο κενό! Αδρεναλίνη στα ύψη! Φως, ουρανός, γη και θάλασσα.. Σαν να πλέεις.. Συγκλονίζεσαι από τη συνειδητοποίηση του μεγαλείου της ζωής, της ύπαρξης, της φύσης.. των δυνάμεων.. Πετάς!! Νιώθεις όλο σου το είναι ελεύθερο, ν΄ανασαίνει βαθιά. Τους παλμούς της καρδιάς σου να χτυπάνε γρήγορα, δυνατά.. είσαι επιτέλους ζωντανός! Πλανιέσαι ψηλά, εκει που αλλιώς, δε θα μπορούσες ποτέ να είχες φτάσει. Πετάς ανάμεσα σε σύννεφα. Και όταν τελειώνει ο μαγευτικός αυτός χορός, κατεβαίνεις πάλι στη γη, γεμάτος χαμόγελα, ενέργεια και ελπίδες. Αναζωογονημενός! Αυτοί που ήρθαν σε επαφή μαζί του, κεράστηκαν από τη μαγική αμβροσία του και ξέρουν πια πως ποτέ δεν πρόκειται να τους αφήσει να ξεχάσουν. Δοκιμάστε το...


Θεόδωρος Καρακατσάνης
lefkadaparagliding.com, lefkadaslowguide.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.