ΛΕΜΟΝΤΣΕΛΟ: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΛΙΚΕΡ!


Δοκιμασμένο τόσο με τσίπουρο, βότκα, όσο και με τζιν. Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις τσικουδιά, αλλά θα έχει την λεγόμενη «αψάδα». Το αυθεντικό λεμοντσέλο ή λιμοντσέλο παράγεται με λεμόνια Femminello St. Teresa. Τα εν λόγω λεμόνια είναι χοντρόφλουδα και είναι αυτά της φωτογραφίας που ακολουθεί. Εσύ που δεν μένεις στη Νότια Ιταλία, προτίμησε λεμόνια από την πιο κοντινή αράντιστη λεμονιά ή βιολογικά λεμόνια.

Θα χρειαστείς

12 λεμόνια
400 γραμμάρια ζάχαρη
1 λίτρο αλκοόλ βάσης
1 λίτρο εμφιαλωμένο νερό

Εκτέλεση:

Πλένεις τα λεμόνια πολύ προσεκτικά. Φτιάχνεις σιρόπι ζάχαρης σε ένα κατσαρολάκι με το 1 λίτρο νερού και τα 400 γραμμάρια ζάχαρης.

Ξεφλουδίζεις τα λεμόνια με μαχαίρι ή αποφλοιωτή (πολύ λεπτά χωρίς το άσπρο της φλούδας που είναι πικρό) και βάζεις τις φλούδες στο μπουκάλι με το αλκοόλ.


Μόλις το κατσαρολάκι με το σιρόπι ζάχαρης κρυώσει, μοιράζεις από μισό σιρόπι (ελάχιστα λιγότερο από το αρχικό λίτρο) σε δύο γυάλινα μπουκάλια του ενός λίτρου.

Αφήνεις το αλκοόλ με το λεμόνι για μια μέρα να «δράσει» και ύστερα το μοιράζεις και αυτό στα δύο γυάλινα μπουκάλια. Έτσι έχεις δύο λίτρα λεμοντσέλο με ένα λίτρο αλκοόλ!

decoration.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.