Το ταξίδι μας…


από τη Φένια Κινικλή

Πάμε μαζί ένα ταξίδι;

Μακρινό πολύ... Σε μια άλλη χώρα κι εποχή... Σε έναν άλλον κόσμο, διαφορετικό μα και ίδιο, απομακρυσμένο μα και κοντινό. Στη ζωή μας την ίδια από την ανατολή της, τα νιάτα της εκείνα τα δροσερά.

Να δούμε πώς άλλαξαν οι εικόνες, τα χρώματα και τα αρώματά της. Να αντικρίσουμε γνώριμα ακρογιάλια κι αγαπημένες βουνοκορφές. Φουσκοθαλασσιές μα και απάνεμα λιμάνια. Καλοκαιρινά λιοπύρια μα και μανιασμένες μπόρες.

Χρειάζεται πού και πού να κοιτάζεις πίσω σου… Να κλείνεις τα μάτια για λίγο, να βουτάς στις αναμνήσεις και να αναδύεσαι με αγαλλίαση, πιο δυνατός, πιο ήρεμος, πιο σίγουρος.

Κι αν το νιώσεις το δάκρυ εκείνο της νοσταλγίας, μην κρυφτείς, και μην το διώξεις. Άφησέ το να τρέξει ελεύθερο, το πολυτιμότερό σου δάκρυ. Με αυτό μέτρησες τις στιγμές από τις θύμησες. Κι ας μην ήταν όλες τους γλυκές… Κι ας πικραίνεται ακόμη και τώρα ο νους σαν τις αναμοχλεύει.

Η αλήθεια είναι πως κι εγώ διστάζω… Και φοβάμαι… Μα κι ανυπομονώ συνάμα. Το ονειρεύτηκα αυτό το σκαρί που θα πλεύσει μακριά…

Και η αρχή γίνεται από εδώ, απόψε. Τώρα ξεκινάμε. Κι ας είναι μακρύς ο δρόμος, δεν έχει σημασία. Να το ζήσουμε το ταξίδι, αυτό μετράει.

Φένια Κινικλή
Συγγραφέας

Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.