Marilou's Book: Διαδικτυακό ερωτικό ραντεβούγράφει η Μαριέττα Λάμπρου

Πολύ συχνό φαινόμενο στις μέρες μας η εύρεση ερωτικού συντρόφου μέσω διαδικτύου.Η τεχνολογία εισέβαλε άρδην στην καθημερινότητα μας, θέλουμε να λογιζόμαστε σύγχρονοι και νεωτεριστές αλλά έχουμε αναρωτηθεί πόσους κινδύνους μπορεί να αποκρύπτει μια ερωτική διαδικτυακή επαφή και κυρίως για τα νέα παιδιά;
Παλαιότερα γνωρίζαμε τον ερωτικό μας σύντροφο μέσα από κάποια γνώριμη παρέα ή επειδή πηγαίναμε μαζί στο ίδιο σχολείο ή στην ίδια σχολή ή γιατί φλερτάραμε τετ α τετ σε κάποιο μέρος συνάντησης νέων...
Ήταν όμως πιο ασφαλή και σίγουρη η επικοινωνία καθώς είχαμε μπροστά μας το υποκείμενο του ενδιαφέροντος μας, τον βλέπαμε, τον αγγίζαμε, βλέπαμε τις αντιδράσεις του και ήταν πολύ πιο εύκολο να μάθουμε πληροφορίες για τον τρόπο ζωής του και τις συνήθειές του...
Λίγες ήταν οι περιπτώσεις απόλυτου θεάτρου που μόλις έπεφτε η αυλαία καταλαβαίναμε πόσο λάθος είχαμε κάνει, πολύ λιγότερες σε σχέση με τον σημερινό κίνδυνο του διαδικτύου.
Και ξαφνικά ερχόμαστε στις μέρες μας όπου μικροί και μεγάλοι, δεσμευμένοι και ελεύθεροι, φλερτάρουν απροκάλυπτα μέσω διαδικτύου χρησιμοποιώντας κυρίως το  facebook  χωρίς να έχουν δει ποτέ το πρόσωπο του άλλου/ης. Πάμπολλα τα ψεύτικα προφίλ που διακινούνται στο διαδίκτυο με παραποιημένα στοιχεία ηλικίας κυρίως, τόπου διαμονής επαγγέλματος αλλά και φωτογραφιών του έχοντος το συγκεκριμένο προφίλ και δυστυχώς η μοναξιά και η απελπισία οδηγεί πολλούς ανθρώπους στην αναζήτηση ερωτικού συντρόφου μέσω από αυτόν τον επικίνδυνο δίαυλο επικοινωνίας.Ενθουσιάζει ο τρόπος προσέγγισης όταν σε μια αχρωματιστή  καθημερινότητα εισβάλλει μέσω του inbox το πρώτο κολακευτικό ή πρόστυχο μήνυμα του αποστολέα - ενδιαφερόμενου που που προσπαθεί να τσιμπήσει το επόμενο θύμα. Καθημερινότητα σχέσεις αρρωστημένες τις περισσότερες φορές που μιλούν ώρες ατελείωτες μέσω inbox εκθέτοντας συνήθως αυτός που είναι αφελής πολλά στοιχεία της προσωπικής και επαγγελματικής του ζωής νομίζοντας ότι βρήκε  κάποιον για να ακουμπήσει τη μοναξιά χωρίς κανένας από τους δύο να ξέρει την πραγματική κατάσταση του άλλου, χωρίς να γνωρίζει αν αυτά που δηλώνει είναι απολύτως αληθινά και χωρίς να τον/την  βλέπει από κοντά για να μπορεί να διακρίνει αντιδράσεις κάποιες φορές μπαίνει στο παιχνίδι και το skype που είναι εντελώς άλλη η χρήση του να μιλάς με ανθρώπους που τους έχει γνωρίσει και ζήσει από κοντά και κάποια στιγμή το θέμα της απόστασης σε αναγκάζει για να μη χαθεί η επικοινωνία να επιλέξετε πρόσκαιρα αυτόν τον τρόπο και εντελώς άχαρη και επικίνδυνη  η εικονική ερωτική συνεύρεση αγνώστων μέσω skype;όπου στην πραγματικότητα ποτέ δεν έχεις αγγίξει, μυρίσει, αισθανθείς το αντικείμενο του πόθου σου και ερωτεύεσαι μια εικόνα που βλέπεις μέσω μιας οθόνης κινητού, τάμπλετ ή υπολογιστή.Βέβαια  ο καθένας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τις επιλογές του και τις διαδρομές τους. Δεν μπορείς με το ζόρι να πείσεις κάποιον δικό σου πόσο επικίνδυνο τόσο για την ψυχή  του όσο και για πρακτικούς λόγους είναι η αναζήτηση ερωτικού συντρόφου μέσω διαδικτύου, όμως είναι μεγάλη ευθύνη μας η σωστή  ενημέρωση των παιδιών πάνω στο κομμάτι αυτό ώστε να μη γίνουν θύματα εξαπάτησης και ερωτικής διαστροφής από ανθρώπους ανισόρροπους που κυκλοφορούν με διάφορα ψεύτικα προφίλ στο διαδίκτυο αναζητώντας νεαρά κοριτσάκια να τα παγιδέψουν και αγοράκια για τους δικούς τους διαστροφικούς λόγους....  Οφείλουμε να μιλήσουμε με ευθύτητα στα παιδιά μας για να γνωρίζουν τους κινδύνους που εγκυμονούνται.
Άλλωστε είναι τόσο όμορφη η ζωή που αξίζει να ωθήσουμε τουσ δικούς μας μοναχικούς ανθρώπους και τα παιδιά μας να βγουν έξω από το καβούκι τους, να ρισκάρουν να γνωρίσουν από κοντά άλλους ανθρώπους  που ίσως να είναι υποψήφιοι ερωτικοί τους σύντροφοι και να επιλέξουν τις από κοντά επαφές κααι συνευρέσεις που εγγυώνται μεγαλύτερη ασφάλεια και παράλληλα μπορείς να χαρείς τηνεπαφή το γέλιο, το άγγιγμα, τον ενθουσιασμό,τον έρωτα από κοντά και αληθινά.
Επιλέγουμε σωστά και προσεκτικά κατά την άποψή μου την εύρεση ερωτικού συντρόφου αποκλείοντας κατά βάση το διαδίκτυο που μπορεί να καταστεί σε αυτές τις περιπτώσεις άκρως επικίνδυνο. Ζούμε τον έρωτα και την αναζήτηση του μέσα από την καθημερινότητα μας και την πραγματική ζωή και όχι μέσα από μια εικονική πραγματικότητα.
Μαριέττα Λάμπρου (Μαριλού), Νομικός,Διευθύντρια των περιοδικών  FEMALEVOICE.GR KAI STATUSVOICE.GR.
Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.