Τα ανείπωτα, της Έλενας Σαλιγκάρα
Όσα γράμματα κι αν έγραψα, δε σου τα έστειλα. Αμέτρητες σκέψεις και όνειρα έμειναν καλά φυλαγμένα στο συρτάρι μου. Τα μάζεψα απόψε και μαζί με αυτά οπλίστηκα με όσο θάρρος μου απέμεινε για να σου πω την αλήθεια που δεν τόλμησα ποτέ. Αυτό το γράμμα θέλω να το διαβάσεις -είναι το τελευταίο.

Ίσως αναρωτηθείς γιατί επιλέγω να μιλήσω τώρα. Να θυμάσαι πως όταν ο πόθος φτάνει στο ζενίθ, οι αντιστάσεις λυγίζουν. Το μυαλό θολώνει και δεν υπακούει. Οι λέξεις δύσκολα κρατιούνται από τα χείλη, λες και θέλουν από μόνες τους να ουρλιάξουν τα ανείπωτα.

Απόψε τα ζω όλα από την αρχή. Κλείνω τα μάτια και γυρνώ πίσω στη μέρα που σε γνώρισα. Θυμάμαι κάθε μορφασμό του προσώπου σου -αυτό που θέλω τόσο να ψηλαφίσω. Κρέμομαι ξανά από τις κουβέντες που ξεστομίζεις περιμένοντας κάτι που δεν ήρθε ποτέ. Ανακαλώ τα αστεία σου και γελώ σαν να τα άκουσα για πρώτη φορά. Βλέπω τα χέρια σου και φαντάζομαι την αφή τους.

Αυτό το ταξίδι δεν έχει τελειωμό. Θα μπορούσα να σου μιλώ ώρες για όσα μου έδωσες αλλά και για όσα δεν ήσουν σε θέση να μου δώσεις. Δεν έχει σημασία πια. Απόψε η αξιοπρέπεια παλεύει να βγει στο φως. Μου φωνάζει να μην ματαιοπονώ, να προχωρήσω παρακάτω. Συγγνώμη που εγκαταλείπω μα δεν αντέχεται άλλο η προσμονή. Χάθηκα σε έναν άλλο εαυτό κι αυτός δε μου ταιριάζει. Είναι φορές που με κοροϊδεύει μέσα από τον καθρέφτη μα είναι κι άλλες που σαν πεισματάρικο παιδί επιμένει να μου θυμίζει τον τρόπο που χαμογελάς.

Μόλις αυτή η νύχτα λάβει τέλος, θα πάψω να σε σκέφτομαι. Τα χείλη σου ανήκουν αλλού και ποτέ δε θα γίνουν δικά μου. Όχι άλλα όνειρα, όχι άλλες προσδοκίες για κάτι μάταιο.

Όπου να 'ναι θα ξημερώσει. Τώρα είναι η ευκαιρία, τώρα που σε λίγο θα φωτίσει και πάλι ο ήλιος. Θα τρέξω έξω και θα γεμίσω από τη ζεστασιά που μου λείπει μακριά απ' ό,τι σε θυμίζει. Όμως ένας μονότονος ήχος με δοκιμάζει. Έχει αρχίσει να βρέχει. Η απόφασή μου αναβάλλεται για αύριο. Δικαιούμαι ένα ταξίδι ακόμη κι ας είναι μονάχα ταξίδι αναμνήσεων.


Πηγή tovivlionet.gr

Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.