ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙ ΝΕΡΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΟΙΛΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ!


Η νέα τάση στο design σε ξηρές χώρες είναι οι κοίλες σε σχήμα μπολ, οι οποίες θα εξυπηρετούν έναν ιδιαίτερο σκοπό. Με έδρα τους την Τεχεράνη, οι BMDesign Studios – ένα από τα πολλά γραφεία που συμβάλλουν στην ακμάζουσα αρχιτεκτονική σκηνή του Ιράν – συνέταξε την ιδέα, ενώ σχεδίαζε ένα δημοτικό σχολείο στην επαρχία Kerman. Πιο συγκεκριμένα, οι ιδιαίτερες αυτές σκάφες προορίζονται για τοποθέτηση σε κτίρια, σε περιοχές με θερμά και ξηρά κλίματα, οι οποίες θα συλλέγουν το νερό της βροχής στις στέγες τους.

Το στούντιο δημιούργησε έτσι, μια διπλή πολυεπίπεδη οροφή με κυματισμούς και τοποθέτησαν αυτές τις τεράστιες κοίλες, σχεδιασμένες ειδικά για να συλλέγουν το νερό της βροχής. Το στούντιο εκτιμά πως το σύστημα οροφής του θα μπορούσε να βοηθήσει το σχολείο να συλλέξει μέχρι και 28 κυβικά μέτρα νερό της βροχής, η οποία θα συνεισφέρει σημαντικά στη λειτουργία του.

 Η ομάδα πιστεύει επίσης πως αυτή η τεχνική θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές με παρόμοια ξερά κλίματα, ως μέσο για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, μέσω της βιώσιμης προμήθειας νερού, μία παραδοχή ιδιαίτερα αισιόδοξη για το μέλλον του πλανήτη.


didee.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.