ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΠΛΑΙ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΑΛΛΑΞΕΙΣ!


Οι περισσότεροι από εμάς θυμόμαστε μία τρελή σχέση που είχαμε συνάψει στο παρελθόν. Κοιτάζοντας πίσω, λοιπόν, είναι δύσκολο να θυμηθούμε για ποιο λόγο κάναμε διάφορα αλλόκοτα στον εκάστοτε σύντροφο.

Τι να σκεφτόμασταν, άραγε, εκείνη τη στιγμή; Μήπως, αναρωτιόμαστε, αν ξέραμε τότε περισσότερα, θα ενεργούσαμε ώριμα και ορθολογικά;

Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι απλά δεν διδασκόμαστε πώς οι ισχυρές προσωπικότητες ενεργούν όταν έρχονται αντιμέτωπες με αντιξοότητες. Γι’ αυτό, ήρθε η στιγμή να εκπαιδευτούμε και να ξεκινήσουμε την προσπάθεια γνωρίζοντας 10 πράγματα που οι διανοητικά ισχυροί άνθρωποι δεν κάνουν στις σχέσεις τους.

1. Δεν αναλύουν τα πάντα

Οι ισχυροί άνθρωποι δεν αναλύουν το νόημα πίσω από τις πράξεις του συντρόφου. Δεν τους ενδιαφέρει να βρίσκουν αφορμές για διαφωνίες, αλλά επιδιώκουν την απόλαυση της κάθε στιγμής.

2. Δεν περιμένουν να ολοκληρωθούν μέσα από μία σχέση

Είναι ανεξάρτητες ολοκληρωμένες προσωπικότητες και δεν χρειάζεται να συνάψουν σχέση για να ολοκληρωθούν. Στηρίζονται στον εαυτό τους, έχουν αυτοπεποίθηση και πιστεύουν στις δυνάμεις τους και στην προσωπικότητά τους.

3. Δεν αναμοχλεύουν το παρελθόν για να δικαιολογήσουν το παρόν

Δεν ανατρέχουν στο παρελθόν για να φέρουν επιχειρήματα, ώστε να δικαιολογήσουν τη συμπεριφορά τους. Ζουν στο παρόν και έχουν κατανοήσει ότι το παρελθόν βρίσκεται στη θέση του.

4. Δεν αναζητούν τη λύση στα προβλήματα έξω από τη σχέση τους

Συγκεκριμένα, αφιερώνουν όλη τους την προσοχή στον εαυτό τους και τον σύντροφό τους, όταν πρόκειται για την επίλυση των προβλημάτων στη σχέση. Δεν απομακρύνονται από τη σχέση τους για να αισθανθούν καλύτερα για τον εαυτό τους

5. Δεν μειώνουν τον σύντροφό τους

Είναι πολύ εύκολο να κατηγορήσεις το ταίρι σου για τον τρόπο που ενεργεί ή που αισθάνεται. Όμως, οι ισχυροί άνθρωποι ξέρουν ότι ο μόνος τρόπος για να έχουν μια επιτυχημένη σχέση είναι να στηρίζουν, να ανεβάζουν, να σέβονται και να θεωρούν άξιο τον σύντροφό τους.

6. Δεν διακόπτουν την επικοινωνία

Επικοινωνούν με τον σύντροφό τους και στα καλά και στα δύσκολα. Αυτό σημαίνει ότι επιδιώκουν να κατανοήσουν τον σύντροφό τους, αντί να σκεπάσουν τα θέματα που είναι δυσάρεστα και άβολα. Μάλιστα, επιθυμούν να εξετάσουν τις καταστάσεις ως ευπρόσδεκτες ευκαιρίες για τη βελτίωση της σχέσης.


7. Δεν σταματούν να αγαπούν τον εαυτό τους

Πάνω απ’ όλα, αγαπούν τον εαυτό τους και έπειτα μοιράζονται την αγάπη με τους άλλους ανθρώπους. Δεν εξαρτώνται από τον σύντροφο τους αλλά βρίσκουν χρόνο για τον εαυτό τους και βελτιώνουν τη ζωή τους. Γνωρίζουν ότι η ακτινοβολία της αγάπης είναι αρκετή προκειμένου να βοηθήσει τη σχέση τους να πετύχει.

8. Δεν θέλουν να αλλάξουν το άλλο πρόσωπο

Είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν αλλά συνάμα καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να αλλάξουν το ταίρι τους με υποτιθέμενα μελλοντικά σενάρια. Μόνο το ίδιο το άτομο μπορεί να αλλάξει τον εαυτό του. Παράλληλα, είναι άνθρωποι που προσπαθούν να κατανοήσουν την οπτική του άλλου ατόμου, πριν δώσουν συμβουλές.

9. Δεν προσπαθούν να κάνουν τη σχέση να εξελιχθεί γρηγορότερα

Αποδέχονται ότι η σχέση θα αναπτυχθεί με τον σωστό τρόπο. Ποιος είναι αυτός; Γνωρίζουν κατά βάθος ότι ο ρυθμός στη σχέση ακολουθεί πάντα τη φυσική ροή των πραγμάτων.

10. Δεν μένουν σε ανθυγιεινές σχέσεις

Οι ισχυροί άνθρωποι γνωρίζουν πότε μία σχέση δεν λειτουργεί πλέον. Καταλαβαίνουν πότε έχουν αφιερώσει χρόνο και προσπάθεια εις μάτην. Και γι’ αυτό δεν αναβάλλουν την ώρα της αποχώρησης.

Με λίγα λόγια θαρρώ

Είναι πολύ εύκολο να βρίσκουμε το λάθος στον σύντροφό μας. Και αυτό πρέπει να σταματήσει. Είναι σοφό, λοιπόν, να σταματήσουμε να ψάχνουμε για ψεγάδια και να μάθουμε να αγαπάμε. Τότε θα μπορούμε καλύτερα να κατανοήσουμε τους τύπους ανθρώπων που θα βελτιώσουν τη ζωή μας.

Για να υπάρξει επιτυχία σε οποιαδήποτε σχέση είναι απαραίτητο να μην ξοδεύουμε την ενέργειά μας στο να προσπαθούμε να αλλάξουμε το έτερο ήμισυ, αλλά να εστιάσουμε στο πώς μπορούμε να εξελιχτούμε σε μια μακρά και ευοίωνη ζωή μαζί του.

Δημήτρης Πετούνιας
geekarena.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.