Τι πιο νόστιμο και ωραίο από μια μπρουσκέτα που συνδυάζει και γεύση και είναι ότι πρέπει για ένα ελαφρύ γεύμα!
Υλικά
8 κολοκυθάκια, μικροσκοπικά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 μεγάλες φέτες από χωριάτικο ψωμί της αρεσκείας μας
1 – 2 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας με βασιλικό (έτοιμη από βαζάκι) ή 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη, ή ανθότυρο, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, ή όποιο κίτρινο τυρί έχουμε, τριμμένο
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες ή σε κύβους, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 – 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
2. Ψήνουμε το ψωμί ελαφρώς στο φούρνο ή στην τοστιέρα, απλώνουμε σε κάθε φέτα τη σάλτσα ντομάτας ή αλείφουμε κάθε μία με 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας.
3. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια και τελειώνουμε με τη φέτα ή το τυρί της αρεσκείας μας.
4. Τρίβουμε πιπέρι και σερβίρουμε.
5. Αν θέλουμε, τις γκρατινάρουμε για λίγο στο γκριλ.
Καλή δημιουργία!
gastronomos.gr