Marilou's Book: Δεν είμαι ευαίσθητος,αλλά δεν είμαι και ευτυχισμένος......Γράφει η Μαριέττα Λάμπρου

Εκατομμύρια άρθρα σε περιοδικά, εφημερίδες, βιβλια αλλά στις μέρες Κυρίως στο  διαδίκτυο γράφουν για μεθόδους που θα μας κάνουν δυνατούς, πετυχημένους,σκληρούς και "νικητές" στον τόσο της επιβίωσης όσο και του "ευ ζην"...... εκατομμύρια άνθρωποι αυτόβουλα ή παρασυρμένοι είτε από ακούσματα άλλων είτε από τους ψυχολόγους τους είτε από αναγνώσεις των παραπάνω αναφερθέντα κειμένων πέφτουν στον " εικονικό" μαραθώνιο του ποιος θα γίνει σκληρότερος και θα επιβάλλει την εξουσία του πάνω στους άλλους φορώντας τον μανδύα της σκληρότητας επάνω του για να αντέξει τις δονήσεις στις επαφές με τους άλλους ανθρώπους.
Αγωνίζονται να επιβληθούν,να λάβουν προαγωγή καταπατώντας ακόμη και τα δικαιώματα των συναδέλφων τους,να χτίσουν μεγαλύτερα και πολυτελέστερα σπίτια από τους γνωστούς τους,να αγοράσουν γρηγορότερο ή πολυτελέστερο αυτοκίνητο, να κάνουν διακοπές σε πολυτελή και φανταχτερά μέρη όχι για να περάσουν καλύτερα αυτοί μόνοι τους ή με τις οικογένειές τους αλλά για να έχουν τις πιο in  ανεβασμένος φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να συνάψουν ερωτικούς δεσμούς όχι με αυτόν/ην που πραγματικά ερωτεύονται αλλά με αυτόν/ην που θα του /της ανεβάσει το image,θα τον /την τοποθετήσει σε πιο in κοινωνικές συναναστροφές και απειράριθμα ακόμη "ρηχά" πράγματα.....
Πόσοι όμως από όσους προσπαθούν να γίνουν σκληροί και κυνικοί είναι και πραγματικά ευτυχισμένοι;
Η πολύχρονη εμπειρία μου στη δικηγορία αλλά και μετέπειτα στις λοιπές μου επαγγελματικές δραστηριότητες μου σε συνδυασμό με τις κοινωνικές μου συναναστροφές μέσω πολιτικών, πολιτιστικών και λοιπών κοινωνικών φορέων έχει να καταθέσει ότι στην πλειονότητα τους  η κατηγορία των " σκληρών"  ανθρώπων ίσως να φαίνονται ίσως και να είναι επιτυχημένοι στους τομείς που θέλουν, όμως  η ευτυχία δε φωλιάζει στην καρδιά τους και η ψυχή τους πλανάται σε δρόμους που οδηγούν σε αδιέξοδα ευτυχίας...... αυτό δε σημαίνει ότι στον κανόνα αυτό δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις,αλλά δυστυχώς οι εξαιρέσεις είναι πολύ λίγες.
Γιατί στον αέναο αυτό αγώνα της επιβολής και κατάκτησης της κορυφής ξέχασαν την ευαισθησία αλλά και την ανθρωπιά τους.....
Ξέχασαν το απαλό μητρικό χάδι, το αγνό ερωτικό άγγιγμα που δεν περιμένει απολαβές, τον αυθόρμητο χαιρετισμό του διπλανού τους, τη σύναψη αληθινών φιλικών και συγγενικών σχέσεων και άλλα πολλά διότι αυτά απαιτούν χρόνο, χώρο, ευαισθησίες και συχνά καταστρατήγηση του αρρωστημένου εγώ και των προσωπικών μόνο φιλοδοξιών και συμφερόντων. Η ευτυχία  βρίσκεται σε μικρά και μεγάλα καθημερινά πράγματα,στην απόλαυση της εξοχής της θάλασσας,του πετάγματος των πουλιών,της παρέας χωρίς συμφερόντων των ανθρώπων γύρω μας στην άδολη αγάπη του/ της συντρόφου μας και μειριάδων ακόμη πραγμάτων που δεν θα έφτανε μια ολόκληρη πραγματεία για να καταθέσω.
Και στο σημείο αυτό θα επανέλθω στο γνωστό μου οικειοποιημένο μου πλέον moto:carpe diem.......κάθε ημέρα να είναι για όλους μας μια ημέρα αναζήτησης της πραγματικής ευτυχίας και όχι του άκρατου πλουτισμού,του σκληρού ανταγωνισμού, των " εικονικών φιλικών και ερωτικών σχέσεων, της απομόνωσης στην κορυφή διότι η ευτυχία ξεγλιστρά σαν το νερό πανεύκολα και για να πετύχουμε έστω και σταγόνες αυτής πρέπει καθημερινά να βάζουμε θεμέλια φράγματος για να τη συγκρατήσουμε στη ζωή μας και να μην χαθεί- χυθεί.
Είναι ένας αγώνας απολαυστικός που επιτρέπει στην ευαισθησία μας να χτίσει υγιείς σχέσεις και πρωτίστως ψυχική ισορροπία και γαλήνη με το ίδιο μας το είναι..... Καλή πραγματική επιτυχία και ευτυχία σε όλες και όλους μας.

Μαριέττα Λάμπρου ( Μαριλού), Νομικός, Διευθύντρια των περιοδικών Femalevoice.gr , Statusvoice.gr

Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.