Εύκολο Black forest να το «πιείς» στο ποτήρι!! Δοκιμάστε το και η γεύση του θα σας μείνει αξέχαστη!
Υλικά
6 φέτες κέικ σοκολάτας
400 γραμμάρια γλυκό βύσσινο με το σιρόπι
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
100 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
50 γραμμάρια κιρς ή κονιάκ
κακάο για το πασπάλισμα, προαιρετικά
Εκτέλεση
1. Βάζετε το γλυκό βύσσινο σε σουρωτήρι για να στραγγίσει καλά.
2. Ζεσταίνετε ελαφριά το σιρόπι του και προσθέτετε το ποτό που θα χρησιμοποιήσετε.
3. Ανακατεύετε καλά και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
4. Σε ένα μπολ σπάτε σε κομμάτια το κέικ ή το παντεσπάνι.
5. Περιχύνετε με το σιρόπι.
6. Παίρνετε έξι ποτήρια με πόδι.
7. Σε κάθε ποτήρι βάζετε σαν βάση λίγο ποτισμένο κέικ με σιρόπι.
8. Βάζετε 2 κουταλιές σούπας χτυπημένη κρέμα, λίγα βύσσινα κι επαναλαμβάνετε στρώση κέικ, κρέμα, βύσσινα.
9. Κόβετε φλούδες σοκολάτας με τη βοήθεια ενός αποφλοιωτή.
Καλή απόλαυση!
foodmaniacs.gr