Προτεινόμενες δραστηριότητες για μετά το σχολείο!


Της Ευαγγελίας Φράγκου

Το Φθινοπωράκι έχει μπει, άσχετα με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ακόμα στη χώρα μας και το πρώτο κουδούνι των σχολείων έχει χτυπήσει. Οι μαθητές καλούνται σταδιακά να αφήσουν τις καλοκαιρινές διακοπές στην άκρη του μυαλού τους και να προσγειωθούν στη σχολική πραγματικότητα! Γεγονός που δεν είναι τόσο εύκολο να επιτευχθεί, αλλά οι μικροί μας φίλοι προσαρμόζονται αρκετά εύκολα στις καταστάσεις που προκύπτουν, οπότε στις επόμενες μέρες θα νιώσουν άνετα και όμορφα με το σχολείο τους, τον δάσκαλο/α τους και φυσικά τους φίλους και συμμαθητές τους!

Πέρα, όμως, από τις σχολικές δραστηριότητες και εργασίες, υπάρχουν, ευτυχώς, και οι εξωσχολικές δραστηριότητες, όπου τα παιδιά εκτονώνονται, μαθαίνουν καινούρια πράγματα, δυναμώνει το σώμα και ο νους τους. 

Παρακάτω σας προτείνουμε ορισμένες δραστηριότητες προκειμένου να δείτε τα παιδιά σας πιο ήρεμα και χαμογελαστά κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

ΤένιςΤελευταία όλο και περισσότερα παιδιά έχουν την όρεξη και την θέληση  να μάθουν τένις! Ωραίο άθλημα που γυμνάζει χέρια και πόδια και "δυναμώνει" τη συγκέντρωση!

Εικαστικά-ΖωγραφικήΓια όσα παιδιά έχουν καλλιτεχνική φύση, είναι μια άριστη επιλογή, προκειμένου να διευρύνουν το ταλέντο τους!

Βόλεϋ (για αγόρια και κορίτσια)Αγαπημένο άθλημα που γυμνάζει όλο το σώμα, καθώς πρέπει να είσαι σε εγρήγορση να μην πέσει η μπάλα στο δικό σου γήπεδο. Άλματα, μπλοκ και καρφώματα είναι για μεγαλύτερα παιδιά, αλλά είναι σκέτη απόλαυση και εκτόνωση!

Εκμάθηση σκάκιΑποκλειστικά εξάσκηση του μυαλού, της συγκέντρωσης και της στρατηγικής. Είναι για λίγους και υπομονετικούς!

Tae Know DoΠαλιό και δυνατό άθλημα, που έγινε αγαπητό και στα παιδιά τα τελευταία χρόνια. Αυτοάμυνα, ενδυνάμωση σώματος και ευγενής άμιλλα είναι μερικά από τα οφέλη του σε μικρούς και μεγάλους.

Εκμάθηση μουσικού οργάνου Πολύ καλή επιλογή για όλα τα παιδιά και ιδίως γι' αυτά που έχουν κλίση προς τη μουσική. Τα όργανα για εκμάθηση είναι πολλά και το παιδί έχει την ευχέρεια να διαλέξει αυτό που του ταιριάζει. Η μουσική γαληνεύει την ψυχή και το πνεύμα!

Ρυθμική γυμναστικήΑγαπημένη δραστηριότητα για τους μικρούς αλλά και πιο μεγάλους φίλους μας, καθώς γυμνάζεσαι και μαθαίνεις πολλά, τα οποία συναντάς μετέπειτα στη ζωή σου (ολυμπιακά αθλήματα-κρίκοι,μονόζυγα κ.α.).

ΚολύμβησηΕίτε ρυθμική κολύμβηση, είτε ανεξάρτητη, έχει πολλά οφέλη για το σώμα και την υγεία τον παιδιών. Ολική εκγύμναση του σώματος, ενδυνάμωση των μυών και των κοκάλων, συγχρονισμός και φυσικά μπάνιο και βουτιές στη θάλασσα με χαρά και χωρίς άγχος, είναι κάποια από τα οφέλη της κολύμβησης!

Όποιο άθλημα ή  δραστηριότητα και να διαλέξετε εσείς και τα παιδιά σας, είμαι σίγουρη πως μόνο καλό μπορεί να αποφέρει...Τα βλαστάρια σας αργότερα θα σας ευγνωμονούν που "στολίσατε" τόσο όμορφα αυτά τα δημιουργικά τους χρόνια!


Φράγκου Ευαγγελία, Νηπιαγωγός


Απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες της Ειδικής Αγωγής και της Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης σχετικά με την Παθολογία της Γλώσσας, τη Δυσλεξία, τον Αυτισμό και τη Γραφή Τυφλών Braille. Εργάστηκα σε ορισμένα Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία και ασχολήθηκα εκτενέστερα με τη δημιουργική απασχόληση παιδιών μικρής ηλικίας και τη μελέτη παιδιών κυρίως στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Βοηθός Αρχισυνταξίας και αρθρογράφος κυρίως παιδαγωγικού αλλά και ευρύτερου περιεχομένου στο Femalevoice.gr

Email επικοινωνίας: evanzelyn@hotmail.com


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.