Πώς βαφόμαστε όταν έχουμε αλλεργίες;


Μία ανεπιθύμητη αντίδραση που έχει πολλούς λόγους να εμφανιστεί . Από τροφή, εποχή, καλλυντικό, ακόμα και στρες μπορεί να ξυπνήσουμε μια μέρα και το πρόσωπό μας ή κάποιο σημείο του σώματός μας να είναι πρησμένο, να έχουμε έντονη φαγούρα.

Αρχικά για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων χρειάζεται ψυχραιμία και ύστερα συμβουλή γιατρού. Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία από makeup expert, γνωστό/γνωστή που έχει περάσει κάτι αντίστοιχο κλπ, σας είναι περιττή καθώς κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και πρέπει να αξιολογηθεί αποκλειστικά και μόνο από γιατρό.

Αν πρέπει να δώσουμε general οδηγίες για makeup-γιατί υπάρχουν και οι γυναίκες που δε θέλουν να βγαίνουν χωρίς μακιγιάζ και είναι σεβαστό-τότε θα προτείνουμε να ρωτήσετε το γιατρό σας για φαρμακευτικά προϊόντα, χωρίς parabens. Foundation, concealer, μάσκαρα, κραγιόν ό,τι μπορεί να χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα basic makeup look υπάρχει διαθέσιμο. 
Μη μείνετε μόνο στο μακιγιάζ, σκεφτείτε και το ντεμακιγιάζ. Για μία ακόμη φορά τα προϊόντα που συνηθίζατε να χρησιμοποιείτε για να ξεβαφτείτε ή να ενυδατώσετε το πρόσωπό σας, δε συστείνονται. Ο γιατρός που σας παρακολουθεί πρέπει να σας προτείνει φαρμακευτικά προϊόντα και ενδεχομένως να σας συμβουλεύσει για κάποιο χρονικό διάστημα να διακόψετε τη skincare περιποίησή σας.

Σε κάθε περίπτωση προτείνουμε να αποφύγετε την εφαρμογή προϊόντων σε ερεθισμένα σημεία του δέρματός σας.


Extra Tip: Ακόμα και τα προϊόντα που θα σας προτείνει ο γιατρός σας να χρησιμοποιήσετε, αρχικά εφαρμόστε τα δοκιμαστικά να δείτε πώς αντιδράει το δέρμα σας. Οποιοδήποτε μη συνηθισμένη αντίδραση πρέπει να αναφερθεί άμεσα στον ειδικό.

 Για να σας φτιάξουμε την ψυχολογία, να σας ενημερώσουμε ότι τα φετινά beauty trends προτείνουν natural skin. Οπότε μπορείτε να αποφύγετε τη βάση στο πρόσωπό σας και θα είστε απόλυτα in-fashion.

jenny.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.