Το παραμυθένιο μεσαιωνικό χωριό που αν πάτε, δεν θα θέλετε να φύγετε!


Το La Roque-Gageac  είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα μέρη της νοτιο-δυτικής Γαλλίας αλλά και ένα από τα τελειότερα μεσαιωνικά χωριά .....εν ζωή!

Δεσπόζει ανάμεσα στα βράχια από ασβεστόλιθο στη βόρεια πλευρά τουτου ποταμού Dordogne, ενώ τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια συνθέτουν ένα σκηνικό βγαλμένο από κινηματογραφική ταινία.


Είναι γνωστό σε ολόκληρη την Γαλλία  -αλλά και έξω από τα όρια της χώρας- ως ένας από τους  ωραιότερους προορισμούς όλες τις εποχές του χρόνου.


Από τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια σε μελί χρώμα μέχρι τα διακριτικά δρομάκια και τα ρομαντικά γεφύρια στο ποτάμι, κάθε σημείο του χωριού έχει να διηγηθεί και μια ξεχωριστή ιστορία, ενώ απίθανοι θρύλοι συμπληρώνουν την ύπαρξη του  μέχρι σήμερα.


Το φρούριο στη κορυφή του βράχου, για παράδειγμα, συνδέεται άρρηκτα με τη δημιουργία του χωριού.
Στο εσωτερικό του παίχτηκαν πολλά πολιτικά, ιστορικά αλλά και ερωτικά δράματα κατά το Μεσαίωνα


Άλλωστε το ατμοσφαιρικό τοπίο, οι ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές αλλά και μια <<μυστηριώδης>> έλξη που γίνεται παντού αντιληπτή, τραβάνε σαν μαγνήτης τους επισκέπτες μετατρέποντας το La Roque-Gageac σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς.





dinfo.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.