Ποια τρόφιμα εμποδίζουν την ανάπτυξη πέτρας στα νεφρά


Οι πέτρες στα νεφρά αποτελούν μία ιδιαίτερα οδυνηρή κατάσταση δεν ξεχωρίζει ηλικίες, ενώ οι θεραπείες είναι πολύ συγκεκριμένες  παρόλα αυτά υπάρχουν τροφές οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην ανώδυνη αποβολή τους.

Ο  χυμός ροδιού , επιπλέον ενυδάτωση, τα φασόλια, το μαγνήσιο , το καρπούζι , ο βασιλικός και μια δίαιτα χαμηλού αλατιού έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση των πετρών στα νεφρά.

Πέτρες στα νεφρά
Εάν δεν έχετε υποστεί ποτέ τον πόνο των λίθων των νεφρών, θα πρέπει να μετρήσετε τον εαυτό σας τυχεροί, αλλά αυτές οι μικρές, σκληρές ορυκτές αποθέσεις που δημιουργούνται στα νεφρά σας δεν είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί ελαφρά. Αυτές οι πέτρες σχηματίζονται όταν το νεφρό γίνεται υπερβολικά συμπυκνωμένο, επιτρέποντας στα ορυκτά μέσα στα ούρα να κρυσταλλώσουν και να συνδεθούν μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να προκληθεί όταν οι νεφροί δεν λειτουργούν σωστά ή όταν είστε αφυδατωμένοι. Υπάρχουν επίσης πολλοί τύποι λίθων, ανάλογα με την αιτία της συγκέντρωσης ορυκτών (π.χ. ασβέστιο , στρουβίτη, ουρικό οξύ και κυστίνη). Η γνώση του τύπου πέτρας που έχει σχηματιστεί μπορεί να σας βοηθήσει να καθοδηγήσετε τη στρατηγική θεραπείας και να προτείνετε ποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να χρειαστεί να γίνουν. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι πέτρες μπορούν να κινηθούν στο ουροποιητικό σας σύστημα και να το επηρεάσουν με πολλούς τρόπους, από την αρχική πηγή στο νεφρό μέχρι την κύστη. Ενώ σχηματίζονται στο νεφρό, τα συμπτώματα σπάνια εκδηλώνονται, αλλά όταν μία από αυτές τις πέτρες μετακινείται στον ουρητήρα - ο σωλήνας που συνδέει την ουροδόχο κύστη και τον νεφρό - τα συμπτώματα γίνονται πολύ εμφανή.

Η πιο αξιοσημείωτη επίδραση μιας πέτρας στα νεφρά είναι ο αιχμηρός πόνος στην πλάτη και στην πλευρά, κάτω από τις νευρώσεις, αλλά αυτό θα εξαπλωθεί στον πόνο στην βουβωνική κοιλότητα και στην κάτω κοιλιακή χώρα, που συχνά έρχεται σε κύματα, ιδιαίτερα όταν ούρηση. Πολύ συχνά, πέτρες στα νεφρά, θα προκαλέσει την ανάγκη να ουρήσει πολύ συχνά, αλλά μόνο θα παραχθεί μια μικρή ποσότητα ούρων, και η procΤο ess είναι συχνά οδυνηρό , με τα ούρα να είναι συννεφιασμένα, ροζ, κόκκινα ή καφέ, συνοδευόμενα από μια άσχημη μυρωδιά. Οι νεφροί πέτρες μπορεί επίσης να προκαλέσουν ναυτία ή έμετο σε μερικούς ανθρώπους, ιδιαίτερα αν υπάρχει υποκείμενη λοίμωξη που προκαλεί τη συσσώρευση λίθων. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλές επίσημες θεραπείες και οι περισσότεροι γιατροί θα προτείνουν την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού και τη λήψη φαρμάκων για τον πόνο μέχρι να περάσει η πέτρα.Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν κάποιες αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι που μπορούν να βοηθήσουν να σπάσουν τις πέτρες στα νεφρά έτσι ώστε να μπορούν να περάσουν ευκολότερα ή να διαλυθούν εξ ολοκλήρου.

11 αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι για τις νεφρικές πέτρες
Διάφορες θεραπείες για τις πέτρες στα νεφρά περιλαμβάνουν ξίδι μήλου, χυμό ροδιού, πρόσθετη ενυδάτωση, φασόλια, μαγνήσιο, καρπούζι, βασιλικό και δίαιτα χαμηλού αλατιού. Αυτά τα φάρμακα προωθούν τους υγιείς νεφρούς και επίσης βοηθούν στην πρόληψη των νεφρών.

Πιείτε περισσότερο νερό:  Μια από τις πιο βασικές αιτίες των λίθων των νεφρών είναι η αφυδάτωση. Ουσιαστικά, όταν δεν υπάρχει αρκετό νερό στο σώμα, τα ούρα γίνονται πιο συγκεντρωμένα με μέταλλα και άλλες ουσίες που τα ούρα συνήθως απομακρύνονται. Καθώς αυτά τα ορυκτά ασβεστοποιούν και δεσμεύουν μαζί, σχηματίζουν πέτρες που είναι πιο δύσκολο να κινηθούν μέσα από τον ουρητήρα. Με την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού, μπορεί να βοηθήσει να ξεπλύνετε τους νεφρούς και να διαλύσετε μερικές από αυτές τις πέτρες που έχουν ήδη σχηματιστεί ή τουλάχιστον να περάσετε τις πέτρες πολύ λιγότερο επώδυνες.


Χυμός Ρόδι:  Αναμφισβήτητα η καλύτερη λύση με βάση τα φρούτα για τις πέτρες στα νεφρά είναι η χρήση ρόδι - τόσο οι σπόροι όσο και ο χυμός. Τα αντιοξειδωτικά και οι φυσικές στυπτικές ιδιότητες αυτού του φρούτου μπορούν να βοηθήσουν στη διάσπαση των λίθων των νεφρών όταν αυτά τα θρεπτικά συστατικά φθάσουν στους νεφρούς και να αποτρέψουν υψηλά επίπεδα οξαλικού άλατος στο σώμα. Το να πίνεις ένα ποτήρι κάθε μέρα πρέπει να είναι ένα καλό προληπτικό μέτρο για την ανάπτυξη των λίθων.

Καρπούζι:  Οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν ότι το καρπούζι είναι κάτι περισσότερο από ένα νόστιμο καλοκαιρινό σνακ, αλλά και ένα υγιεινό φαγητό που περιέχει κάλιο και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των νεφρών, ιδιαίτερα εκείνων που σχηματίζονται από φωσφορικά μαγνήσιο και ασβέστιο. Το κάλιο είναι αναπόσπαστο στοιχείο για τη μείωση των επιπέδων οξέων στα ούρα, γεγονός που μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη αυτών των λίθων. Επιπλέον, το καρπούζι είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από νερό, το οποίο το καθιστά μεγάλο καρπό για ενυδάτωση!

Τα νεφρά:  Αν και το όνομά τους βασίζεται στο σχήμα τους, τυγχάνουν επίσης εξαιρετικά φασόλια για πέτρες στα νεφρά. Όλα τα όσπρια, στην πραγματικότητα, έχουν υψηλά επίπεδα αδιάλυτων ινών, τα οποία μπορούν να δεσμεύσουν το ασβέστιο στα κόπρανα, αντί να τα αφήσουν να περάσουν στο ουροποιητικό σύστημα. Με χαμηλότερα επίπεδα ασβεστίου στα ούρα, θα είναι πιο δύσκολο να σχηματιστούν πέτρες στα νεφρά. Άλλα  τρόφιμα πλούσια σε αδιάλυτες ίνες περιλαμβάνουν καλαμπόκι , μελιτζάνες , πράσινα, μπιζέλια, κρεμμύδια και σκόρδο .

Αποφύγετε τα αλμυρά τρόφιμα:  Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι από εσάς, τα υψηλά επίπεδα αλατιού στο σώμα προκαλούν κατακράτηση νερού, μόλυβδοΟίδημα (οίδημα καρωτικών μερών του σώματος). Αυτό σημαίνει επίσης ότι το νερό δεν μετακινείται μέσω του νεφρού στην κύστη, αφήνοντας έτσι τα ούρα σε υψηλή συγκέντρωση . Μειώνοντας το αλμυρό φαγητό, έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να αποφύγετε την ανάπτυξη αυτών των ορυκτών λίθων.

Μαγνήσιο:  Μια από τις κοινότητες μεταξύ των ανθρώπων που πάσχουν από πέτρες στα νεφρά είναι μια ανεπάρκεια μαγνησίου. Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι η λήψη συμπληρωμάτων μαγνησίου μπορεί να αντισταθμίσει περισσότερο από το 90% των περιπτώσεων νεφρικής πέτρας. Ορισμένα από τα τρόφιμα που περιέχουν το μαγνήσιο είναι το σπανάκι , τα καρύδια , τα ψάρια, τα φασόλια, τα αβοκάντο , το γιαούρτι και η μαύρη σοκολάτα .

Μηλόξιδο:  Οι εξαιρετικά στυπτικές ιδιότητες αυτής της κοινής φυσικής θεραπείας μπορούν να κάνουν πολύ πιο δύσκολο για τις πέτρες στα νεφρά να αναπτυχθούν. Μπορεί να βοηθήσει στη διάλυση των λίθων των νεφρών και επίσης να έχει αποτέλεσμααλκαλοποίησης στο αίμα και στα ούρα, έτσι οι τακτικές δόσεις ξιδιού μήλου μήλου είναι ένα εξαιρετικό προληπτικό μέτρο για αυτή την πάθηση, ιδιαίτερα αν είστε σε κίνδυνο.


Βασιλικός:  Αυτό το αρχαίο φυτικό φάρμακο έχει από καιρό θεωρηθεί ως τονωτικό για τα νεφρά και ειδικά για μεταλλευτική εναπόθεση, βοηθά να εκδιώξει αυτά τα υλικά από το νεφρό νωρίς στο σχηματισμό τους, έτσι ώστε να είναι μικρότερα και επομένως λιγότερο οδυνηρά να περάσουν από τον ουρητήρα.


Ολόκληροι κόκκοι:  Η καλύτερη πηγή υψηλών συγκεντρώσεων των αδιάλυτων ινών προέρχονται από ολόκληρους κόκκους δημητριακών σε πολλές μορφές τους. Αυτή η ίνα μπορεί να βελτιστοποιήσει το πεπτικό σύστημα, αλλά επίσης να δεσμεύσει με ασβέστιο και να μειώσει την ποσότητα των ορυκτών που ωθούνται στα ούρα. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της συσσώρευσης αυτών των ορυκτών που σχηματίζουν πέτρες στα νεφρά.

Τσάι τσουκνίδας:  Αυτός ο συγκεκριμένος τύπος τσαγιού είναι ένας τονωτικός νεφρός με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Όχι μόνο επιβραδύνει την ανάπτυξη των λίθων των νεφρών και προάγει τη διάλυση τους, αλλά βοηθά επίσης να ξεκαθαρίσουν τυχόν λοιμώξειςτου νεφρού που μπορεί να προκαλούν αυτή την αφύσικη αύξηση ορυκτών λίθων. Προάγει επίσης την ούρηση και έτσι εκτονώνει πιο τακτικά τοξίνες και μέταλλα από το σώμα, καθιστώντας πιο δύσκολη τη δημιουργία αυτών των λίθων.

Τελικός Λόγος Προειδοποίησης:  Όπως αναφέρθηκε, είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι πέτρες στα νεφρά όταν ξέρετε τι είδους πέτρα νεφρών ασχολείστε. Τα υπερβολικά επώδυνα συμπτώματα των νεφρικών πετρών θα πρέπει να δικαιολογούν την επίσκεψη σε γιατρό, όπου μπορείτε να συζητήσετε μερικά από τα φυσικά θεραπείες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που περιγράφονται λεπτομερώς σε αυτό το άρθρο.

itrofi.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.