Αγγελική Χατζηρήγα Υπάρχει ανώτερο σχέδιο για τον καθένα, αρκεί να μάθεις να ακούς προσεκτικά τους ψιθύρους καθοδήγησης!
Η Αγγελική Χατζηρήγα, κόρη της Αναστασίας Κορινθίου είναι μια φρέσκια κ δυναμική παρουσία στο χώρο των εκδόσεων που επιχειρεί  μια διαφορετική προσέγγιση για το βιβλίο και τους πρωταγωνιστές του. 

Το Books and Writers είναι ένα νέο ,έντυπο freepress περιοδικό αφιερωμένο στα βιβλία ,αναγνώστες, εκδότες και συγγραφείς.

 

Η Αγγελική Χατζηρήγα είναι η πιο νεαρή εκδότρια στην Ελλάδα .Ποιες είναι οι  ευθύνες , οι υποχρεώσεις σου ;

Σαφώς και όταν «μπαίνεις» δυναμικά στο χώρο των εκδόσεων, ειδικά στη ζωηρή ηλικία των 21 σου χρόνων, ο κόσμος απαιτεί να δει την ανάλογη σοβαρότητα. Προσπαθώ να ισορροπώ ανάμεσα στους δύο διαφορετικούς αυτούς κόσμους, χωρίς να υστερώ σε κάποιον αντίστοιχα. Οφείλεις να αποδώσεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πρώτα στο κοινό που υποστηρίζει τις προσπάθειες σου και μετά στον κόσμο και την ομάδα που σε εμπιστεύτηκε. Θέλω όποιος, συναναστρέφεται μαζί μου να χαμογελάει… Η μεγαλύτερη μου υποχρέωση, είναι να κάνω ξανά τον κόσμο, να ονειρεύεται και να ελπίζει!

 Τη σύλληψη αυτής της φαεινής ιδέας για την έκδοση του freepress περιοδικού σε ποιον θα την αποδώσουμε; 

Φυσικά στη μητέρα μου και αρχισυντάκτρια της ομάδας του Books and Writers. Είναι ο άνθρωπος που διαταράσσει ένα ολόκληρο σιωπηλό δωμάτιο με την έκφραση: « Έχω μια ιδέα». Αυτή η ιδέα διατυπώθηκε, ένα βράδυ του Μαΐου στο μπαλκόνι του σπιτιού μας, σε συνάντηση φίλων που αποτέλεσαν σήμερα, το ξεχωριστό δυναμικό του περιοδικού μας! Αποφασίσαμε πως ήταν κάτι που πραγματικά έλειπε από το χώρο, μια διαφορετική ίσως προσέγγιση στο βιβλίο και τους πρωταγωνιστές του! Την επόμενη μέρα κιόλας, η ιδέα είχε πάρει ήδη μορφή…Ποιος ο ρόλος της συγγραφέως Αναστασίας Κορινθίου στην υλοποίηση της νέας ιδέας ;

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, αν δεν υπήρχε εκείνη τίποτα δε θα ίσχυε στο σήμερα! Προσωπικά και χωρίς να θέλω να μειώσω την προσπάθεια κανενός, το πρόσωπο του περιοδικού είναι η ίδια! Ο τρόπος που μοχθεί καθημερινά να τα φέρει όλα εις πέρας… Έχω μια εικόνα στο μυαλό μου, όσον αφορά τη γέννηση, όσων ακολούθησαν. Βρισκόμασταν σε ένα ταξί που αποτέλεσε για εμάς τη λήξη μιας κατάστασης και την αρχή μιας άλλης, σαφώς πολύ καλύτερης… Όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, σε οτιδήποτε μας απασχολεί στην πορεία της ζωής μας! Με κοίταξε διαπεραστικά στα μάτια και με ρώτησε: «Με εμπιστεύεσαι;» απάντησα κλείνοντας προστατευτικά το χέρι της, ανάμεσα στο δικό μου, «Με κλειστά τα ματιά». Αυτό το πάντα, ανήκει και θα ανήκει πάντα σε εμάς. Είναι μια κρυφή συνομωσία και υπόσχεση μεταξύ δύο.

Σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης αποτελεί καινοτομία η υλοποίηση του νέου αυτού εγχειρήματος. Ποια η προσωπική σας τοποθέτηση ;

Οι σπουδές μου στη δημοσιογραφία, με έχουν βοηθήσει στο να φιλτράρω, τις όποιες πληροφορίες δέχομαι και να ισορροπώ με μια δόση ρεαλισμού στις καταστάσεις. Ωστόσο, επιτρέψτε μου να πω, πως η κρίση είναι μια λέξη εικονική. Κρίση υπάρχει μόνο στις καρδιές μας, στον τρόπο που δε δινόμαστε καθημερινά με ότι καταπιανόμαστε. Πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος, αν θέλει να θεωρείται ευτυχισμένος, οφείλει να κυνηγά τα όνειρα του! Δεν υπάρχουν μαγικά αστέρια, προστατευτικά φυλαγμένα εντός του καθενός. Είναι ο τρόπος που μοχθείς για όλα όσα ελπίζεις. Ακόμη και σε εμένα, τίποτα δε στάθηκε ρόδινο στο διάβα μου. Χρειάστηκαν πολλές πόρτες να κλείσουν, προτού εισβάλει φως από κάποιο παράθυρο στις γρίλιες…  Να εστιάζεις στα σημαντικά είναι το μυστικό, να δέχεσαι τις απογοητεύσεις και να προχωράς. Υπάρχει ανώτερο σχέδιο για τον καθένα, αρκεί να μάθεις να ακούς προσεκτικά τους ψιθύρους καθοδήγησης!


Ποιοι λόγοι συνετέλεσαν να πάρει σάρκα κ οστά ένα νέο περιοδικό που αφορά το χώρο του βιβλίου;

Πολλοί. Τόσοι που δεν ξέρω από που να ξεκινήσω! Αρχικώς το ότι είμαι κόρη της Κορινθίου (χαχα) και μεγάλωσα θέλοντας ή μη ανάμεσα σε δεκάδες βιβλία. Νομίζω μου έμαθε πρώτα να διαβάζω και μετά να μιλάω!! Μεγαλώνοντας, λογικό και επόμενο είναι να την είχα πρότυπο σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Αγαπούσα και αγαπώ την ψυχιατρική, είναι ένα απωθημένο όνειρο, δε θα το κρύψω. Με το ένα πόδι στην Ιταλία όμως και το άλλο στην Ελλάδα, στα 18 μου κατάλαβα πόσο ήθελα να συνεχίσω, να βρίσκομαι τελικά στην Χώρα μου και να σπουδάσω κάτι που μου μετέδωσε με αγάπη, η μητέρα μου. Έτσι με κέρδισε η δημοσιογραφία και 4 χρόνια αργότερα αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάτι που συνδυάσει τις δύο μεγάλες μου αγάπες! Τα βιβλία και τη δημοσιογραφική πένα. Το να είσαι κόρη συγγραφέα best seller δημιουργεί στον κόσμο ένα αίσθημα ευθύνης στο πρόσωπο σου… Πάντα ασχολούμουν με τη γραφή, αλλά όχι με τον ακριβή τρόπο της μητέρας μου. Μπορεί να μοιάζουμε πολύ και σε πολλά, αλλά η καθεμία σκηνοθετεί διαφορετικά τον ονειρικό της κόσμο.

Το φεστιβάλ βιβλίου είναι ένας θεσμός που πλουτίζει την πολιτισμική ζωή της πόλης. Αυτό το γεγονός  αποτέλεσε το βατήρα για την επίσημη παρουσίαση του περιοδικού;

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή βιβλίου! Συγγραφείς, αναγνώστες και εκδότες έχουν την ευκαιρία να ανταμώσουν, κάθε χρόνο στο ίδιο προγραμματισμένο ραντεβού. Είχαμε θέσει στόχο να βρισκόμαστε στα χρονικά πλαίσια της έκθεσης, γιατί το περιοδικό αφορά άμεσα το χώρο του βιβλίου. Η ανταπόκριση του κοινού σε όλη την Ελλάδα είναι μεγάλη, το φεστιβάλ θέλουμε να πιστεύουμε πως θα αποτελέσει το γούρι μας στην έναρξη!!Ποιοι οι συντελεστές του freepres περιοδικού; Με ποιο βασικό κριτήριο έγινε η επιλογή τους;

Είναι αξιόλογοι άνθρωποι και επαγγελματίες πάνω από όλα, ο κάθε ένας στο είδος του. Η επιλογή των συνεργατών, ήταν το μόνο εύκολο κομμάτι στο έργο μας, το σημαντικότερο για εμένα είναι ότι όλοι δουλεύουμε με αγάπη για τον κοινό μας στόχο. Και τους ευχαριστώ θερμά για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη. Είμαστε πάνω από όλα φίλοι και οικογένεια. Σαφώς και μόλις ανακοινώθηκε η συγκρότηση της ομάδας του περιοδικού, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θέλησαν να εδραιωθούν στο δυναμικό μας, πράγμα που με συγκινεί διπλά. Βεβαίως όμως, απαντώ ευγενικά, πως χρονικά αυτή τη στιγμή θέλω να συνεχίσω με όσους μου άπλωσαν το χέρι στο ξεκίνημα, οι άνθρωποι που σε βρίσκουν στα σκοτάδια σου είναι πάντα πιο πολύτιμοι στους χώρους της καρδιάς σου.
Publisher: Αγγελική Λυριάννα Χατζηρήγα
Editor in chief: Αναστασία Κορινθίου
Managing Editor: Νατάσα Γκουτζικίδου
Writers: Άννα Μουσογιάννη, Βιολέτα Κουμπή, Ζοζεφίν Κορινθίου, Καλλιόπη Γραμμένου, Κωνσταντίνα Σούλτη, Μαριάνα Νικολιδάκη, Νατάσσα Μανίτσα, Παύλος Ανδριάς, Χριστίνα Πάγκαλη
Ειδικοί Συντάκτες: Μαρκέλλα Καζαμία, Παναγιώτης Σιδηρόπουλος, Πόπη Ξοφάκη, Στράτος Χουβαρδάς, Χριστιάννα Μήλα
Graphic designer: Βάσω Τρύφων
Art Director: Δημήτρης Μπιλιάς
Art Director Management: Ζηνέτα Χατζηρήγα
Photographer: Κωνσταντίνα Σούλτη
Marketing manager: Αντώνης Κορίνθιος
Economic Adviser: Νίκος Αγγελίδης


Ποιες αξίες θα πρέπει να χαρακτηρίζουν την ομάδα για την επιτυχία του εγχειρήματος;

Στην προσωπική μας ομάδα, η αγάπη και το χαμόγελο! Η αγάπη τόσο για το βιβλίο όσο και για αυτό που υπηρετούμε. Πιστεύουμε πως χωρίς το «μαζί», τίποτα δεν υπάρχει. Δεν υπάρχουν ηγετικές τάσεις και προκαταλήψεις, Είμαστε μια υγιή ομάδα, αυτό μας χαρακτηρίζει.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας ,οι προσδοκίες σας;

Αρχικά, το Books and Writers να αποκτήσει φωνή σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Ήδη η πρώτη ανταπόκριση του κοινού, είναι εντυπωσιακή! Αναγνώστες της Κύπρου, ζητάνε αντίτυπα και εκεί. Επόμενοι στόχοι είναι να φέρουμε το κοινό σε επαφή με αγαπημένους συγγραφείς του εξωτερικού και άλλοι πιο εχέμυθοι και προσωπικοί…. που θα ανακαλύψετε στην πορεία!! Σίγουρα, το πρώτο free press περιοδικό για τον αναγνώστη και το βιβλίο, έρχεται για να μείνει!


Μαρία Χριστοδούλου
Αρχισυντάκτρια του femalevoice.gr
Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.