Εγκυμοσύνη: κανόνες φροντίδας για την ευαίσθητη περιοχή!

Η γυναικεία ευαίσθητη περιοχή χρειάζεται πάντοτε φροντίδα, πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι έγκυες λοιπόν, πρέπει να είναι διπλά προσεκτικές γιατί μια λοίμωξη στην κύηση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί τόσο εύκολα γιατί τα φάρμακα που είναι ειδικά, αντενδείκνυται στην εγκυμοσύνη, γιατί μπορεί να βλάψουν το έμβρυο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να πάρουν λιγότερο αποτελεσματικά αντιβιοτικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό η σωστή υγιεινή και περιποίηση είναι κάτι που καμιά μέλλουσα μανούλα δεν πρέπει να αγνοεί.    

1. Επιλέξτε προϊόντα καθαρισμού με ελαφριά σύνθεση. Τα προιόντα που θα επιλέξετε, θα πρέπει να ξεπλένουν απαλά την περιοχή χωρίς να διαταράσσει το PH της και χωρίς  να προκαλεί ενοχλήσεις, όπως (π.χ. φαγούρα, τράβηγμα κτλ). Σε συνδυασμό με άφθονο νερό και απαλές κινήσεις για καλό ξέπλυμα, θα μπορείτε έτσι να εξασφαλίσετε καθαριότητα και ισορροπία σε καθημερινή βάση.     

2. Προτιμήστε τα βαμβακερά εσώρουχα
 που δεν ευνοούν τη φιλοξενία βακτηρίων και μικροβίων. Φροντίστε να τα αλλάζετε  καθημερινά ή ακόμα και δύο φορές την ημέρα αν νιώθετε περισσότερη υγρασία. 
  
3. Αποφύγετε τα πολύ στενά παντελόνια
 που προκαλούν τριβή και προσέχετε πώς σκουπίζεστε, αφού η φορά από πίσω προς τα μπρος μπορεί να μεταφέρει βλαβερά βακτήρια στον κόλπο.   

4. Δείξτε επίσης μεγάλη προσοχή στη μέθοδο αποτρίχωσης
. Αν δεν έχετε καταφύγει σε κάποια μόνιμη λύση, τότε το ξυράφι ή το κερί χρειάζεται προσοχή για να γίνει σωστά, γι’ αυτό φροντίστε  τα εργαλεία σας να είναι πάντα καθαρά και απολυμασμένα.   

5. Ενημερώστε το γυναικολόγό σας για κάθε «ύποπτο» σύμπτωμα
, όπως φαγούρα, υπερέκκριση υγρών ή πόνο.
Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.