Αυτό είναι το μυστικό της ευτυχίας σύμφωνα με τον Αϊνστάιν. Πουλήθηκε 1,5 εκ
Γράφτηκαν ιδιοχείρως από τον πατέρα της σχετικότητας το 1922 και αναφέρουν το δικό του μυστικό της ευτυχίας. Τα δυο χειρόγραφα που βγήκαν στο σφυρί  Είχαν δοθεί ως φιλοδώρημα σε Ιάπωνα αγγελιοφόρο το 1922 διότι ... δεν είχε χρήματα πάνω του. Σ' αυτά, ο "πατέρας" της θεωρίας της σχετικότητας περιέγραφε το μυστικό της ευτυχίας 95 χρόνια προν από σήμερα.
   Ο λόγος για τα δυο χειρόγραφα σημειώματα του ΄Αλμπερτ Αϊνστάιν που πωλήθηκαν σε δημοπρασία στην Ιερουσαλήμ στην αστρονομική τιμή του 1,56 εκατομμυρίων δολαρίων (1,33 εκατομμύρια ευρώ).
  Ηταν το φιλοδώρημα για μια "παράδοση" που είχε κάνει τότε ο Ιάπωνας αγγελιοφόρος στο΄Τόκιο, ενώ ο ΄Αϊνστάιν είχε προβλέψει ότι κάποτε αυτά τα σημειώματα θα αποκτούσαν μεγάλη αξία δεδομένου του ότι ήδη είχε κερδίσει το Νόμπελ Φυσικής και προέβλεπε ότι το μέλλον θα ακολουθούσε λαμπρό. «Ίσως, εάν έχεις τύχη, αυτά τα σημειώματα θα έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από ένα απλό φιλοδώρημα», τού είπε συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο πωλητής των σημειωμάτων, που είναι συγγενής του Ιάπωνα αγγελιαφόρου και ζει στο Αμβούργο. 


Αυτό είναι το μυστικό για μια ευτυχισμένη ζωή κατά Αϊστάιν
  Ποιο είναι το μυστικό για μια ευτυχισμένη ζωή όπως είναι γραμμένο από το χέρι του ΄Αϊστάιν σε χαρτί με το λογότυπο του Imperial Hotel; «Μία ήσυχη και σεμνή ζωή θα φέρει περισσότερη ευτυχία από την αναζήτηση της επιτυχίας και τη διαρκή αναστάτωση που έρχεται μαζί της», είχε γράψει.
Στο δεύτερο σημείωμα, σε λευκό χαρτί, ο «θείος Άλμπερτ» γράφει: «Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει διέξοδος», μία φράση η οποία αποδίδεται στον Λένιν.

Οι τελικές προσφορές και για τα δύο σημειώματα ήταν πολύ υψηλότερες από τις εκτιμώμενες τιμές πριν από τη δημοπρασία, που διεξήχθη στην Ιερουσαλήμ, ενώ ο αγοραστής θέλησε να παραμείνει σε καθεστώς ανωνυμίας.

Η αυθεντικότητα των άγνωστων μέχρι σήμερα σημειωμάτων αυτών πιστοποιήθηκε από τον οίκο Winner's. Δεν έχουν επιστημονική αξία, αλλά μπορούν να συμβάλουν στην κατανόηση των προσωπικών σκέψεων του Αϊνστάιν, το όνομα του οποίου έγινε συνώνυμο της ευφυΐας, σύμφωνα με τον Ρόνι Γκρος, υπεύθυνο για τη μεγαλύτερη συλλογή αρχείων του γερμανού φυσικού στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.

πηγή thetoc
Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.