Μια αγαπημένη και κλασική συνταγή που η γεύση της θα σας μείνει!
Υλικά
4 φιλέτα μπακαλιάρου (150-180γρ/φιλέτο), χωρίς δέρμα και κόκκαλα
50 γρ (4 κ.σ.) βούτυρο ανάλατο
¼ φλ. κρέμα γάλακτος βαριά
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. μουστάρδα
1 ½ κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
1 ½ κ.σ. κρεμμυδάκι, λεπτοκομμένο (μόνο το λευκό μέρος)
μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνιτούρα
λεμόνι, φέτες, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
- Βάζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο ταψί και αλατοπιπερώνουμε και από τις δυο πλευρές.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
- Πασπαλίζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου με κρεμμυδάκι και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και μεταφέρουμε τα φιλέτα σε πιάτα.
- Περιχύνουμε το ψάρι με σάλτσα από το ταψί, γαρνίρουμε με μαϊντανό και φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
dimitrisskarmoutsos.gr
Υλικά
4 φιλέτα μπακαλιάρου (150-180γρ/φιλέτο), χωρίς δέρμα και κόκκαλα
50 γρ (4 κ.σ.) βούτυρο ανάλατο
¼ φλ. κρέμα γάλακτος βαριά
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. μουστάρδα
1 ½ κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
1 ½ κ.σ. κρεμμυδάκι, λεπτοκομμένο (μόνο το λευκό μέρος)
μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνιτούρα
λεμόνι, φέτες, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
- Βάζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο ταψί και αλατοπιπερώνουμε και από τις δυο πλευρές.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
- Πασπαλίζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου με κρεμμυδάκι και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και μεταφέρουμε τα φιλέτα σε πιάτα.
- Περιχύνουμε το ψάρι με σάλτσα από το ταψί, γαρνίρουμε με μαϊντανό και φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
dimitrisskarmoutsos.gr