Δασκάλα αποδεικνύει με έξυπνο πείραμα πόσο επικίνδυνο είναι να τρως με βρώμικα χέρια


H Ντόνα Γκιλ Άλεν, μια δραστήρια δασκάλα από τη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών, απέδειξε περίτρανα πως σε κάποιες περιπτώσεις ο ρόλος του εκπαιδευτικού είναι λειτούργημα και όχι απλά ένα επάγγελμα. 

Στην προσπάθεια της να διδάξει στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να πλένουν τα χέρια τους, αποφάσισε να κάνει ένα απλό και πανέξυπνο πείραμα που αποδεικνύει την επικίνδυνη επιρροή των μικροβίων και πως αυτά εξαπλώνονται πάνω σε ένα τρόφιμο όταν το ακουμπάμε με βρώμικα χέρια.  

«Σε όλους τους φίλους και συναδέλφους, αυτό είναι το πιο ''αηδιαστικό'' και ταυτόχρονα cool πείραμα. Το έκανα καθώς δίδασκα στους μαθητές μου για τα μικρόβια και πόσο εύκολα αυτά εξαπλώνονται. Παίρνεις τρεις φέτες ψωμί, τις δείχνεις σε όλα τα παιδιά και ξεκινάς να βάζεις κάθε μια σε ένα ξεχωριστό σακουλάκι. Την πρώτη την πιάνεις με ένα γάντι και τη βάζεις μέσα, γράφοντας απ' έξω την ένδειξη «ελεγχόμενο». Έπειτα πλένεις τα χέρια σου και βάζεις και τη δεύτερη φέτα μέσα σε σακουλάκι με την ένδειξη «καθαρό». Τέλος, παίρνεις την τρίτη φέτα ψωμί και τη δίνεις να την πιάσει κάθε παιδί στην τάξη να την πιάσει και τη βάζεις σε ένα τρίτο σακουλάκι με την ένδειξη «βρώμικο». Λίγες μέρες μετά θα δούνε όλοι οι μαθητές πως άλλαξε η όψη του ψωμιού που έπιασαν όλοι με βρώμικα χέρια! Ο καλύτερος τρόπος να διδάξεις τη σημασία του να πλένει κανείς τα χέρια του πριν φάει», σχολίασε η Άλεν στο Facebook.   

Το ποστ της, μέχρι στιγμής, έχει περισσότερα από 50.000 like, ενώ τα share ξεπέρασαν τις 80.000 φορές. 

Πηγή imommy.gr
Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.