Υλικά:
500γρ μακαρόνια της επιλογής σας
250γρ κρέμα γάλακτος
150γρ καπνιστό σολωμό
100γρ τυρί κρέμα
1 κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
χυμό απο μισό λεμόνι
αλάτοπίπερο
2 κ σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
1/4 κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βράστε τα μακαρόνια σας σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφει η συσκευασία. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε αλάτι στο νερό που βράζει!
- Τσιγαρίστε το κρεμμύδι μέσα στο ελαιόλαδο σε μέτρια προς ψηλή θερμοκρασία μέχρι να διαφανίσει και να μαλακώσει. Κόψτε τον σολωμὀ σε μικρά κομμάτια και προσθέστε τον στο τηγάνι.
- Έπειτα, χαμηλώστε την φωτιά στο 2 (απο 1 εως 9 μετράω) και ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και τον άνιθο. Αφήστε το σκεπασμένο 10 λεπτά.
- Τέλος, προσθέστε λίγο αλάτι, μπόλικο μάυρο πιπέρι και τον χυμό απο το λεμόνι. Ανακατέψτε καλά και ενσωματώστε με τα μακαρόνια.
greekmamachef.gr