Πραγματοποιήθηκε η ομιλία Παράλληλης Παιδείας και Σπουδών στη Λάρισα


Σε ένα οικείο και όμορφο χώρο, στον χώρο τους ( LSM, Ηρώων Πολυτεχνείου 74 στη Λάρισα) πραγματοποιήθηκε η ομιλία των δύο συνεργατών και αδερφών Στυλιανού και Σπυρίδωνα Σπιτιέρη με την στήριξη του διαδικτυακού περιοδικού femalevoice.gr. Η ομιλία αφορούσε την ευφυΐα, τις μνήμες και τις νοημοσύνες  του ανθρώπου και ιδίως των παιδιών. Οι δυο τους είναι συνεργάτες ξένων Πανεπιστημίων για την Ελλάδα, γνωστοί Managers και Εκπαιδευτές μεγάλων εταιρειών με συγγραφική παρουσία και συνεδριακή δράση.


Την ενδιαφέρουσα αυτήν ομιλία άνοιξε ο κ.Στυλιανός Σπιτιέρης αναφερόμενος στο ότι ασχολούνται με την έννοια "άνθρωπος" και πως ο άνθρωπος πρέπει να ζει την πραγματική ακολουθία της παιδείας. Τόνισε πως η Παιδαγωγική είναι μια ανθρωπιστική επιστήμη που εντρυφεί στο πνεύμα και στη ψυχή του ανθρώπου και πως οι κλίσεις και τα ταλέντα του παιδιού εξαρτώνται από τα ερεθίσματα που λαμβάνει από τη βρεφική του ακόμα ηλικία! Θα επιθυμούσε να υπάρχει περισσότερη ενσυναίσθηση στους ανθρώπους, αλλά δυστυχώς, όπως ίδιος κατέληξε, οι καταστάσεις της ζωής μας προλαβαίνουν και δεν τις προλαβαίνουμε.


Έπειτα, ο λόγος δόθηκε στον κ. Σπυρίδωνα Σπιτιέρη, ο οποίος ανέλυσε στο κοινό που τους άκουγε με μέγιστη προσοχή, την έννοια του προγράμματος L.S MIND BRAIN, που είναι και ο πυρήνας των μαθημάτων τους. Σύμφωνα με αυτό, οι δύο συνεργάτες εστιάζουν στη προσωπικότητα του παιδιού, μη επηρεαζόμενοι από τους εξωτερικούς παράγοντες, στοχεύοντας στη κριτική σκέψη, στην ανάπτυξη της μνήμη και της ευφυίας του παιδιού και στη μείωση του μαθησιακού άγχους. Έκλεισε την ομιλία του επισημαίνοντας πως αρκετά συχνά συμμετέχουν και οι γονείς σε όλη αυτή τη διαδικασία, προκειμένου να μάθουν πως να διαχειρίζονται κάποιες καταστάσεις και μας κάλεσε στους επόμενους κύκλους σεμιναρίων που έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους δύο μήνες.


Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν όλα όσα ειπώθηκαν και κλείνοντας η βραδιά, έθεσαν ερωτήσεις στους ομιλητές σχετικά με την άρρηκτη σχέση γονέα-παιδιού και πολλά άλλα...


Για το Femalevoice
Φράγκου Ευαγγελία, βοηθός αρχισυνταξίας.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.