Γιατί ο πρίγκιπας George απαγορεύεται να έχει κολλητούς φίλους στο νέο του σχολείο;


Ο πρίγκιπας George μετά από δυο χρόνια φοίτησης σε ένα επαρχιακό νηπιαγωγείο, στο Νόρφολκ, επέστρεψε στη βρετανική πρωτεύουσα, το Λονδίνο και ξεκίνησε τα μαθήματά του στο προνήπιο. 

Την προηγούμενη Πέμπτη ο μικρός έφτασε με το οικογενειακό Range Rover στο ιδιωτικό σχολείο Thomas's Battersea, όπου θα φοιτήσει, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, William.

Στο νέο του σχολείο των 20.000 λιρών τον χρόνο, ο πρίγκιπας George θα μάθει γκολφ, ιταλικά και θα κάνει εντατικά μαθήματα φιλοσοφίας αλλά και μπαλέτου. Επίσης θα μάθει κανόνες ευγενείας, αλλά και το πώς να είναι καλός. 

Η ευγένεια και η καλοσύνη είναι δυο από τις αρχές που το εν λόγω σχολείο προσπαθεί να εμφυσήσει στους μαθητές του με κάθε τρόπο.


Ένας άλλος από τους κανόνες του σχολείου αυτού είναι επίσης ότι οι μαθητές απαγορεύεται να έχουν... κολλητούς. Οχι γιατί δεν θέλουν τα παιδιά να αναπτύσσουν φιλικές σχέσεις. Το άκρως αντίθετο. Η πρακτική αυτή ακολουθείτε προκειμένου οι μαθητές να μην φτιάχνουν κλίκες, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται και προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο παιδί μέσα στο σχολείο το οποίο μπορεί να νιώσει αποκλεισμένο ή ακόμη και να πέσει θύμα bullying. 

Αυτή η πρακτική το βοηθά ώστε να αναπτύξει ένα ευρύτερο πλέγμα κοινωνικών και ισότιμων σχέσεων.


πηγή thetoc.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.