Ευαγγελία Τζιάκα: πηγή παιδείας, πηγή γνώσης , έμπνευσης!


Η Ευαγγελία είναι εκπαιδευτικός που είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει ένα σάιτ που να μιλάει για την παιδεία! Το όνομα αυτού ΠΗΓΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ προκειμένου να δώσει φωνή στην Παιδεία. Αποτελεί πηγή γνώσης και έμπνευσης.Οι πετυχημένες εκδηλώσεις και η έντονη εξωστρέφεια είναι τα χαρακτηριστικά του νέου εκπαιδευτικού πόρταλ.

Πες μας λίγα λόγια για σένα Ευαγγελία.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και συνεχίζω τις σπουδές μου κάνοντας το δεύτερο πτυχίο μου στην Γερμανική Φιλολογία του ΑΠΘ.


Τι σε οδήγησε να δημιουργήσεις το Πηγή Παιδείας;

Η ανάγκη μου να εκφράσω τους προβληματισμούς για ό,τι συνέβαινε και συμβαίνει στην εκπαίδευση. Από τα 20 μου δημοσιεύω άρθρα μου σε σάιτ κ μπλογκ
Όμως αφορμή αποτέλεσε το άρθρο μου «η Παιδεία είναι θέμα ανατροφής» το οποίο αναδημοσιεύτηκε από μεγάλα εκπαιδευτικά σάιτ ακόμα και μετά από δυο χρόνια. Μου έχουν αναφέρει καθηγητές ότι το χρησιμοποίησαν στο μάθημα της έκθεσης ως πηγή.


Τελικά τι είναι το πηγή παιδείας; Σύλλογος ή site;

Και τα δυο. Ξεκινήσαμε ενάμιση χρόνο πριν ως σάιτ και ακόμα και τώρα λειτουργεί υπό αυτήν την μορφή. Η θερμή ανταπόκριση του κόσμου στα άρθρα μας (σ.σ. ο μέσος όρος αναγνωσιμότητας την πρώτη χρονιά ήταν 9000 ) και η ενασχόληση μας με την εναλλακτική εκπαίδευση μας
μας ώθησαν να  σκεφτούμε την ίδρυση συλλόγου και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε,να ιδρύσουμε το Σύλλογο Πηγή Παιδείας. Ουσιαστικά ο Σύλλογος είναι το παιδί του σάιτ αφού ιδρύεται με σκοπό να προωθήσει τις δράσεις μας με περισσότερο κύρος


Ποιοι είναι οι συντελεστές και ποιο το κλίμα?

Είμαστε περίπου 15 συντάκτες μόνιμοι και γύρω στους 18 μαζί με τους επιστήμονες ειδικής αγωγής.
Ειρήνη Μαρκιανού, Ειρήνη Κεμερλή, Κωνσταντίνος Μπατσιόλας, Αφροδίτη Μηλοβιάνου, Μαρία Χριστοδούλου, Ντόρα Παπάζη, Φανή Αρβανιτίδου , Κατερίνα Τσιλιπάρη, Βιβή Μπαιράμη
Άρτεμις Πράπα, Χριστίνα Γαβριήλ, Ειρήναρχος Φουττής, Μενέλια Τολόγλου, Αντιγόνη Συμεωνίδου.
Τώρα θα μου πεις πώς έχουμε καταφέρει όλοι αυτοί να συνεργαζόμαστε;
Το εκπληκτικό είναι ότι με όλα τα παιδιά, με πολλά από τα οποία συνεργαζόμαστε από την αρχή σχεδόν, έχουμε βρει κοινούς κώδικες επικοινωνίας και υπάρχει αμέριστη συμπαράσταση και κατανόηση. Προσπαθώ πάντα να καταλάβω τις ανάγκες τους και να αφουγκραστώ την κούραση τους..Να σημειώσουμε εδώ ότι  μιλάμε για συνεισφορά και οχι για δουλειά, γιατί είναι εθελοντικό.

Ποιοί είναι οι στόχοι σου για το Πηγή Παιδείας;

Το Πηγή Παιδείας είναι ένα project. Με άλλα λόγια μια προσπάθεια που στοχεύει καθαρά και μόνο στην διάδοση της εναλλακτικής εκπαίδευσης.Και προς σε αυτήν την κατεύθυνση στοχεύουν και οι δράσεις μας και τα άρθρα μας.


Ποιο ειναι το όραμα σου ;

Να αποτελέσει το Πηγή Παιδείας το Βήμα εκείνο, όπου σε συνεργασία με άλλους φορείς και μακριά απο οποιαδήποτε πολιτική απόχρωση, να ενημερώνει και να προβληματίζει όλους όσους εμπλέκονται με  την εκπαίδευση πάνω σε παιδαγωγικά θέματα.

Ποια είναι η αγαπημενη σου ρήση;

Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις.

Μαρία Χριστοδούλου
Αρχισυντάκτρια του Femalevoice.gr
Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.