Εικόνες γαλήνης και αρμονίας στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών!Το ταξίδι από τις δύο μεγαλύτερες πόλεις είναι μεγάλο. Τουλάχιστον επτά ώρες από την Αθήνα, τρεις από τη Θεσσαλονίκη. Για όσους βέβαια ζουν στις περιοχές της Καστοριάς και της Φλώρινας, οι Πρέσπες και η εκθαμβωτική ομορφιά τους βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Το φυσικό κάλλος της γωνιάς αυτής, όπου συναντώνται τρεις χώρες, είναι πραγματικά μοναδικό. Η Μεγάλη Πρέσπα μοιράζεται σε Ελλάδα, Αλβανία και πΓΔΜ και η Μικρή ανήκει στην Ελλάδα, στο μεγαλύτερο μέρος της, και ένα μικρό τμήμα της στην Αλβανία.


Στη σκιά μεγάλων οροσειρών, οι Πρέσπες θεωρούνται από τους σημαντικότερους βιοτόπους της Ευρώπης. Το Εθνικό Πάρκο Πρεσπών καλύπτει έκταση 195 τετραγωνικών χιλιομέτρων και περιλαμβάνει πέντε οικοσυστήματα.Λίμνες και υγρά λιβάδια, καλαμιώνες και χωράφια, πυκνά δάση στις πλαγιές της περιοχής, όλα αυτά τα μαγευτικά μέρη είναι το καταφύγιο σπάνιων πουλιών και ψαριών, αρπακτικών, τρωκτικών και θηλαστικών, ενώ στον ορεινό όγκο του Βαρνούντα αλπικά λιβάδια «σφραγίζουν» τη μορφολογία της περιοχής.newsbeast.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.