Παράδοξος πλανήτης Γη!


Δεν μπορούμε εύκολα να εκτιμήσουμε την ομορφιά και τη μοναδικότητα του πλανήτη μας αν δεν δούμε μερικά απίθανα πράγματα που συμβαίνουν στη Γη μας. Από μια δίνη μέχρι ένα εκπληκτικό ουράνιο τόξο ή μια ανθισμένη έρημο και έναν κορμό-ουράνιο τόξο, οι παραδοξότητες του πλανήτη δεν έχουν τέλος.

 Ατελείωτο κύμα – Συμβαίνει δύο φορές το χρόνο στη Βραζιλία, όταν ο Ατλαντικός Ωκεανός συναντά τις εκβολές του Αμαζονίου.


 Κύκλοι άμμου στο βυθό – Στην Ιαπωνία ένα είδος ψαριού χτυπά τα πτερύγιά του στην άμμο δημιουργώντας αυτούς τους παράξενους κύκλους για να εναποθέσει τα αυγά του..


 Ο παγετώνας που αιμορραγεί – Γνωστός και ως ματωμένος καταρράκτης, ο παγετώνας στην Ανταρκτική βγάζει νερό κόκκινο σαν αίμα λόγω των οξειδίων του σιδήρου που περιέχει.


 Μπλε λαβα – Λόγω της καύσης του θείου, αυτό το ηφαίστειο στην Ινδονησία παράγει μπλε λάβα.


 Η λίμνη του θανάτου – Η ανατριχιαστική λίμνη Νάτρον στην Τανζανία έχει τέτοια υψηλά επίπεδα pH που κάθε ζώο που αγγίζει στο νερό πεθαίνει.


 Δέντρα καλυμμένα με ιστούς αράχνης – Κατά τη διάρκεια της περιόδου των πλημμυρών στο Πακιστάν, οι αράχνες αναγκάζονται να καταφύγουν στα δέντρα δημιουργώντας τεράστιους ιστούς.


 Danxia Landforms – Γεωμορφές σαν ουράνιο τόξο στην Κίνα λόγω των μεγάλων κοιτασμάτων ψαμμίτη και άλλων ορυκτών στο έδαφος.


 Παγωμένα λουλούδια – Σχηματισμοί πάγου στις αρκτικές περιοχές πάνω στο νερό που μοιάζουν με λουλούδια συμβαίνει όταν η θερμοκρασία των ωκεανών και της ατμόσφαιρας διαφέρει.


 Πράσινο φλας – Το σπάνιο αυτό φαινόμενο παρατηρείται στον ουρανό όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, στο τέλος ή στην αρχή του ηλιοβασιλέματος.


 Μαλλιά πάγου – Νερό σε χαμηλή θερμοκρασία που φεύγει από τα δέντρα παγώνει στην ατμόσφαιρα εξαιτίας ορισμένων βακτηρίων.


 Υποβρύχιοι καταρράκτες – Στο νησί του Μαυρίκιου, αυτή η ξαφνική βουτιά στο βάθος του ωκεανού δημιουργεί την ψευδαίσθηση μιας ασυνήθιστης πτώσης νερού.


 Ηφαιστειακές αστραπές – Όταν ένα ηφαίστειο εκρήγνυται, το ποσό των ηλεκτρικών και στατικών φορτίων που απελευθερώνονται μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε αυτή την ηλεκτρική καταιγίδα.


flowmagazine.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.