“80+1 χρόνια από τη δολοφονία του Λόρκα”σκηνοθεσία Βαγγέλη Κολώνα
Στις 16 Νοεμβρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:00 η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Ωδείο το αφιέρωμα : “80+1 χρόνια από τη δολοφονία του Λόρκα”. Μέσα από τις φωτογραφίες του,τα θεατρικά του έργα και τα ποιήματά του θα φωτιστεί η προσωπικότητα του μεγάλου Ισπανού δημιουργού.

Συμμετέχουν η συγγραφέας Μπέτυ Μαγρίζου , οι ηθοποιοί Χρυσούλα Χρήστου, Βάνα Καταραχιά, Γιώργος Παπαδοπούλος, οι τραγουδιστές Αλέξανδρος Τσιωνάς και Μαριάννα Ζάχου, οι μουσικοί Ιωάννα Σιωπούδη, Σπύρος Καβαλιεράτος, και Βαγγέλης Τσιαπλές.

Συντονίζει η δημοσιογράφος Δέσποινα Θεοδώρου, επιμέλεια φωτογραφικού υλικού Γιώργος Μποντικούλης.

Σκηνοθεσία Βαγγέλης Κολώνας.

Ο Λόρκα ο μουσικός ,ο ποιητής ,ο θεατρικός συγγραφέας, ο ζωγράφος πέφτει νεκρός από τους Φαλαγγίτες του Φράνκο στις 18 Αυγούστου του 1936 στα 38 του χρόνια.

Πόσα άλλα είχε να δώσει; 81 χρόνια μετά τη δολοφονία του παίζονται τα έργα του σε όλες τις σκηνές του κόσμου. Γιατί ο Λόρκα είναι πάνω από όλα ποιητής και η ποίηση είναι παντού.

“Έδωσα στο θέατρο πολλές ώρες από την ζωή μου. Έχω μια προσωπική και κατά κάποιον τρόπο αγωνιστική αντίληψη για το θέατρο. Θέατρο είναι η ποίηση που βγαίνει από το βιβλίο και γίνεται κάτι το ανθρώπινο, και τότε μιλάει και φωνάζει και κλαίει κι’ απελπίζεται. Το πιο θλιβερό πράγμα στον κόσμο είναι να γράψεις για την πλατεία.”Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.