Νηστίσιμο και νόστιμο κριθαράκι.. .. το ταχίνι του δίνει νοστιμιά και προσδίδει ακόμα περισσότερο στο πιάτο!
Υλικά
1 κούπα κριθαράκι
2 ποτήρια νερό
1 κρεμμύδι
4 κ.σ. ταχίνι
3 σκελίδες σκόρδο
1 πράσο
2 φύλλα δάφνης
λίγα τοματίνια
1 ντομάτα κονκασέ
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεκοστριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Θα χρησιμοποιήσουμε μία πλατιά και κοντή κατσαρόλα ή ένα τηγάνι για την παρασκευή αυτή.
- Ανάβουμε το μάτι και βάζουμε πάνω την κατσαρόλα χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να κάψει καλά.
- Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πράσο σε ροδέλες μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει για 5-8 λεπτά.
- Για ένα λεπτό προσθέτουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες, και τέλος βάζουμε τα τοματίνια και τα σοτάρουμε και αυτά για λίγο.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι, τη ντομάτα, το νερό και τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και στο τέλος το ταχίνι.
-Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε το μείγμα από την κατσαρόλα, το αδειάζουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε για 30 λεπτά με αλουμινόχαρτο σκεπασμένο.
- Μετά τα 30 λεπτά, δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο και αν όχι συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
- Προαιρετικά βάζουμε και λίγο τριμμένο τυρί.
Καλή όρεξη!