Βασιλικός Πολτός: Ένας πραγματικός θησαυρός!


Πρωτεϊνικός θησαυρός

Ο βασιλικός πολτός παράγεται από τις μέλισσες εργάτριες που έχουν το ρόλο της τροφού. Πρόκειται για μία όξινη ουσία με έντονη οσμή και χρώμα μπεζ ή απαλό κίτρινο που θρέφει τις προνύμφες, που θα γίνουν εργάτριες, μόνο τις τρεις πρώτες μέρες της ζωής τους. Μόνο οι μέλισσες που προορίζονται για βασίλισσες θα τραφούν με βασιλικό πολτό για άλλες τρεις ημέρες, δηλαδή ως την τελική τους ανάπτυξη.

Ο βασιλικός πολτός είναι γνωστός κυρίως, γιατί διαθέτει μία τεράστια λίστα από μεταλλικά άλατα, ιδίως το ποτάσιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο. Στην ουσία όμως, το ποσοστό των μεταλλικών αλάτων ανέρχεται μόνο στο 2% της σύστασής του, σε σύγκριση με το 14% που καταλαμβάνουν οι πρωτεΐνες. Γι’ αυτό, ο βασιλικός πολτός μπορεί να θεωρηθεί πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών που διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Με αντιβιοτική & αναλγητική δράση

Ένα χαρακτηριστικό του βασιλικού πολτού είναι η παρουσία του 10 HAD, ενός λιπαρού οξέος με εντυπωσιακές αντιβιοτικές ιδιότητες, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις μόλυνσης του εντέρου ή της βλεννογόνου του κόλον. Επιπλέον, ο βασιλικός πολτός είναι πλούσιος σε βιταμίνες της ομάδας Β, ιδίως της Β5, απαραίτητης για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού των υδατανθράκων και των λιπαρών, για την υγεία των νεύρων, της καρδιάς και των οστών, για το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και για την υγεία των μαλλιών και του δέρματος.

Πειραματισμοί με το βασιλικό πολτό απέδειξαν ότι διαθέτει και αξιοσημείωτη αναλγητική δράση, ιδίως για την καταπολέμηση των ρευματικών πόνων.

Γενικά, ο βασιλικός πολτός χρησιμοποιείται σε μορφή λευκής ή κιτρινωπής ζελατίνης, με υφή παρόμοια με αυτή του γιαουρτιού (συντηρείται στο ψυγείο) και υπόξινη, ελαφρώς γλυκιά επίγευση. Κάθε πρόσληψη δεν υπερβαίνει το ένα γραμμάριο και μάλιστα, στη συσκευασία υπάρχει ένας ειδικός δοσομετρητής. Μπορείτε επίσης να το βρείτε σε:

δισκία, ή κάψουλες
ταμπλέτες

Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωσή του το πρωί, μισή ώρα πριν το πρωινό, βάζοντάς το κάτω από τη γλώσσα, έτσι ώστε να αφομοιωθεί ήδη από το στόμα και να μην καταποθεί, διαφορετικά τα γαστρικά υγρά θα αποσυνθέσουν τα κύρια συστατικά του.

Συνήθως, προτείνονται δύο κύκλοι κατανάλωσης, ένας στο τέλος του χειμώνα και ένας μετά το καλοκαίρι.

ygeiaevexia.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.