Σχολείο κρύβει μέσα του όλα τα χρώματα του καλειδοσκοπίου!


Το Ivanhoe Grammar Senior & Science Center στην Βικτώρια της Αυστραλίας δεν είναι ένα συνηθισμένο σχολείο. Σχεδιάστηκε σε κυκλικό σχήμα και το εσωτερικό του έχει όλα τα χρώματα του καλειδοσκοπίου. Πρόκειται για έναν πολυλειτουργικό χώρο μάθησης που συνδυάζει τη μάθηση με την τέχνη και τη φαντασία, προσφέροντας στα παιδιά τη δυνατότητα να απολαύσουν το μάθημα και την εκπαίδευση σε έναν χώρο που πλημμυρίζει φως και χρώματα.


Η σκούρα πρόσοψη έρχεται σε δραματική αντίθεση με το πολύχρωμο εσωτερικό ενώ η κυκλική γεωμετρία της δομής αντιπαραβάλλεται με τις γωνιακές επιφάνειες στις αίθουσες και στην κεντρική αυλή. “Η αντίθεση είναι τόσο εμφανής σε αυτό το κτήριο που ενσωματώνει τις σύγχρονες μεθοδολογίες για μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση”, γράφουν οι αρχιτέκτονες. “Η κυκλική μορφή είναι κλασική, και εκπροσωπεί την τάξη και την ασφάλεια της γνώσης, ενώ το εσωτερικό του κτηρίου, με το πολύπλοκο και πολύχρωμο μωσαϊκό των χώρων αντιπροσωπεύει την αβεβαιότητα και την πολυπλοκότητα της σύγχρονης ζωής και την αναγκαιότητα των παιδιών να έχουν φαντασία για να την αντιμετωπίσουν”…

perierga.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.