5 τρόποι να ανακαλύψετε το ταλέντο του παιδιού σας!


Τα ταλέντα ενός παιδιού δεν είναι πάντα ορατά, ειδικά όταν δεν έρχεται σε επαφή με το ‘αντικείμενό’ του. 

Παρακάτω θα βρείτε 5 συμβουλές για το πώς να ανακαλύψετε την κλίση και το ταλέντο του παιδιού σας:

1.Eκθέστε το παιδί σε ποικιλία διαφορετικών δραστηριοτήτων: Κάνετε ό, τι καλύτερο μπορείτε να μην περιορίσετε τα παιδιά σας σε ό, τι είναι άνετο και οικείο για εσάς. Εάν μεγαλώσατε παίζοντας αθλήματα, είναι φυσικό να τα επιλέξετε. Ωστόσο,  μπορεί να μην είναι το δικό τους ενδιαφέρον ή να μην έχουν κάποιο ταλέντο σε αυτά. Δοκιμάστε και άλλες δραστηριότητες μέσω του Δήμου ή του σχολείου. Ανοίξτε το μυαλό σας αλλά και το δικό του σε πολλές δυνατότητες.

2.Να έχετε επαφή με τον κόσμο του: Ακούστε το όταν σας λέει τα ενδιαφέροντά του ή μιλά σχετικά με αυτά. Τα παιδιά θα μιλούν αδιάκοπα αν κάτι τους ενδιαφέρει και τους προσελκύει το ενδιαφέρον. Από την άλλη, ακούστε τι λέει το μικρό σας για κάτι που δεν του αρέσει. Αν δεν τους αρέσει το σπορ ή η μουσική, σας έχει δώσει πολύτιμες πληροφορίες, όπως πχ. να μην ασχοληθεί με κάποιο άθλημα ή πως δεν το ενδιαφέρει η εκμάθηση κάποιου οργάνου.

3.Ενθαρύννετε το πάθος του:  Ακόμη και αν είναι μη ρεαλιστικό, ενθαρρύνετέ το να ακολουθήσει τα όνειρά του. Αν δεν είναι αρκετά ταλαντούχο για κάτι θα το καταλάβει μόνο του, χωρίς να χρειαστεί να νιώθει πως δεν το στηρίζετε.

4.Μην φοβάστε να αφήσετε κάτι: Αν κάτι δεν ενδιαφέρει το μικρό σας, σταματήστε το. Εκτός φυσικά, αν έχετε παρατηρήσει πως συχνά ασχολείται με κάτι και το αφήνει λίγο καιρό μετά. Σε αυτή την περίπτωση εξηγήστε του πως πρέπει να τελειώσει τη δραστηριότητα, τον μήνα, το εξάμηνο κλπ. Αυτό θα μάθει στο παιδί να κρατά τις υποχρεώσεις του, να μην τα παρατά αμέσως και να μην ξοδεύει άσκοπα χρήματα.

5.Αφήστε σε εκείνο την πρωτοβουλία: Το παιδί έχει τη δική του προσωπικότητα και επιθυμίες. Αφήστε το να βρει τον δρόμο του και να ανακαλύψει τι το κάνει ευτυχισμένο και που είναι καλός.

4moms.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.