Ποιοι είναι οι λόγοι που πέφτουν τα μαλλιά σου και πως να το σταματήσεις!


Κατά καιρούς όλες έχουμε δει πολλές από τις τρίχες μας να καταλήγουν στο πάτωμα ή να γεμίζουν τις επιφάνειες των ρούχων μας. Η αραίωση των μαλλιών και οι σπασμένες τρίχες είναι κάτι που βιώνει το 40% των γυναικών πριν τα 40 τους, σύμφωνα με την Αμερικανική Δερματολογική Υπηρεσία. Αν, λοιπόν, βρίσκεις και εσύ αρκετές τρίχες στη βούρτσα σου, διάβασε παρακάτω τους 5 πιο πιθανούς λόγους που μπορεί να συμβαίνει αυτό.

Κακή διατροφή

Το τι τρως επηρεάζει σχεδόν όλες τις λειτουργίες του οργανισμού σου, άρα και την υγεία των μαλλιών σου. Αν κάνεις μια διατροφή που έχει έλλειψη σε θρεπτικά συστατικά όπως οι πρωτεΐνες, το κάλιο, ο σίδηρος και το μαγνήσιο, τότε είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσεις αρκετές από τις τρίχες σου να πέφτουν. Γι’αυτό ενίσχυσε τις βιταμίνες στη διατροφή σου και τα μαλλιά σου θα επανέλθουν στο φυσιολογικό τους.

Έχεις τα μαλλιά σου συνέχεια πιασμένα

Αν έχεις πιασμένα τα μαλλιά σου σε σφιχτά χτενίσματα όπως οι αλογοουρές και οι πλεξούδες, τότε προκαλείς μία κατάσταση που λέγεται αλωπεκίαση, στην οποία η ένταση που προκαλείται από ορισμένα χτενίσματα στα μαλλιά οδηγεί σε αραίωση.


 Έχεις θέματα με τον θυρεοειδή

Ο υπερθυροειδισμός και ο υποθυροειδισμός συνήθως συνοδεύονται και από απώλεια μαλλιών ή τουλάχιστον μείωση της ποιότητας των μαλλιών.

 Άγχος

Τις περιόδους που είσαι ιδιαίτερα αγχωμένη, μπορεί να επηρεάσεις τα επίπεδα κορτιζόλης στον οργανισμό σου, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε αραίωση των μαλλιών σου. Αν, λοιπόν, η αραίωση των μαλλιών σου οφείλεται σε αυτό μόλις το άγχος επιστέψει σε φυσιολογικά επίπεδα, το ίδιο θα γίνει και με την υγεία των μαλλιών σου.

 Μέλη της οικογένειας σου έχουν περάσει το ίδιο

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, ο πιο κοινό λόγος αραίωσης των μαλλιών σε άντρες και γυναίκες είναι το οικογενειακό ιστορικό και η κληρονομικότητα που μπορεί να έχει. Για να μειώσεις την απώλεια μαλλιών σε αυτή την περίπτωση καλό θα είναι να συμβουλευτείς ένα δερματολόγο και να κάνεις μια πιο υγιεινή διατροφή.

joytv.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.