Μερικές φορές μια αγκαλιά αρκεί...για να θεραπεύσει την ψυχή σας!

Όλοι έχουμε ανάγκη από αγκαλιές. Οι αγκαλιές μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα, ελαφραίνουν το βάρος και μας κάνουν να αισθανόμαστε αγαπητοί. Μερικές φορές, μια αγκαλιά αρκεί για να θεραπεύσει την ψυχή σας.

Οι αγκαλιές αποτελούν ένα τρόπο έκφρασης της στοργής, της κατανόησης, της αγάπης και της αποδοχής. Σημαίνει: «όλα είναι εντάξει» και «είμαι εγώ εδώ, μαζί σου», κάτι που όλοι χρειαζόμαστε μια στο τόσο.

Έχουμε αναφερθεί σε πολλά άρθρα για το πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας, να τον εκτιμούμε και για την ικανότητά μας να πολεμάμε για τα όνειρά μας και να αποφεύγουμε τις αρνητικές σχέσεις.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε αυτή την κίνηση αγάπης, που σημαίνει πολύ περισσότερα από την απλή επαφή δυο σωμάτων και τη στιγμιαία ένωση της καρδιάς τους. Δυο άτομα ανοίγουν την καρδιά τους και ο ένας αγκαλιάζει την ψυχή του άλλου.

Επομένως, πείτε μου…αγκαλιάζετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα κάθε μέρα;

Η αγκαλιά θεραπεύει και καταπραΰνει τους φόβους

Ας αρχίσουμε μιλώντας για εκείνες τις αγκαλιές που μπορούν να λύσουν προβλήματα χωρίς να χρειάζεται να ειπωθούν λόγια. Είμαι σίγουρη ότι όλοι έχετε δεχτεί μια τέτοια αγκαλιά κάποια στιγμή μετά από κάποια διαφωνία με τα παιδιά ή το σύντροφό σας.

Υπάρχουν αρκετές στιγμές μέσα στην ημέρα που διαφωνείτε και λέτε λόγια που είναι γεμάτα ένταση. Υπάρχει κάποια στιγμή που το μυαλό μας δεν μπορεί να σκεφτεί πλέον αλλά υπάρχουν αισθήματα και συναισθήματα που μας δείχνουν ότι αγαπάμε αυτό το άτομο και μας πληγώνει το γεγονός ότι δεν μπορούμε να βρούμε μια λύση.

Κάτι τόσο απλό όσο μια αγκαλιά μπορεί να εξαφανίσει αμέσως τις εντάσεις και οποιαδήποτε αίσθηση στρες και απόγνωσης. Ξαφνικά όλα γίνονται ένα: τα σώματα, τα συναισθήματα και οι έγνοιες.

Κάτι εξίσου σημαντικό που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι ότι στις ερωτικές σχέσεις, είναι πολύ σύνηθες να αντιμετωπίζετε καταστάσεις αμφιβολίας, φόβου και ανησυχίας.

Υπάρχουν στιγμές όπου οι σχέσεις μετατρέπονται σε μια ρουτίνα, η κάθε μέρα είναι ίδια με την προηγούμενη και μερικές φορές χάνετε τη μαγεία που κάποτε είχατε. Τότε αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους οι αμφιβολίες.

Θα αρχίσετε να φοβάστε και να αναρωτιέστε αν ο σύντροφός σας σάς αγαπάει ακόμα, αν συνεχίζει να σας θέλει και αν η σχέση σας θα παραμείνει για πάντα δυνατή.

Τότε λοιπόν αρχίζει να εμφανίζεται και η ανάγκη για επιβεβαίωση. Μερικές μέρες, οι φράσεις: «όλα είναι μια χαρά», «φυσικά και σε αγαπώ ακόμα, μα τι σκέφτεσαι;» δεν αρκούν. Δεν θέλετε να ακούσετε τις λέξεις, θέλετε να δείτε πράξεις. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια δυνατή και μεγάλη αγκαλιά, χωρίς λόγια.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγκαλιαστείτε και όποτε μας αγκαλιάζουν, έχουμε την ανάγκη να νιώσουμε ότι είναι αληθινή, ότι προέρχεται από έντονα συναισθήματα και είναι αυθεντική. Τότε θα εξαφανιστούν οι φόβοι σας, όταν όλο το σύμπαν γίνει ένα και πέσουν τα τείχη που μας κρατούν μακριά.

meygeia.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.